Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Egyházi honlapon cáfolják A da Vinci-kódot

Az amerikai katolikus egyház internetes honlapot indított, hogy megcáfolja Dan Brown A da Vinci-kód című regényének állításait. A jesusdecoded.com című honlap célja, hogy „pontos információkat közöljön Jézusról, a katolikus tanításról és A da Vinci-kódban említett más témákról" – fejtette ki közleményében az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája (USCCP).
Az amerikai katolikus egyház internetes honlapot indított, hogy megcáfolja Dan Brown A da Vinci-kód című regényének állításait. A jesusdecoded.com című honlap célja, hogy „pontos információkat közöljön Jézusról, a katolikus tanításról és A da Vinci-kódban említett más témákról" – fejtette ki közleményében az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája (USCCP). A honlapon teológusok, kommentátorok, szakértők cikkei és mások magyarázó írásai találhatók – közölte az USCCB, amely a honlappal párhuzamosan dokumentumfilmet is készített ugyanebből a célból. Francis Maniscalco, a Püspöki Konferencia kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a kezdeményezés nem önvédelmi reflex. (Az amerikaiak azonban nem elsők a témában: a brit katolikusok már tavaly júliusban elindították saját Brown-cáfoló oldalukat.)

Az újságírók megkérdezték a kommunikációs igazgatót, hogy egy regény, még ha sikerkönyv is, okozhat-e súlyos károkat egy egymilliárd hívőt számláló egyház számára. „Nem, hosszú távon nem. De nem erről van szó, hanem az Anyaszentegyház minden egyes hívő iránti pásztori aggodalmáról, illetve az afeletti törődéséről, hogy milyen képük van Jézusról" – magyarázta a Püspöki Konferencia kommunikációs igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom