Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Egyeztettek a hibák javításáról

Az önkormányzat szakemberei és az útépítők egyeztettek tegnap a az elmúlt évben elkezdett munkálatok garanciális javításairól és a műtárgyak szintbe emeléséről. A város újabb 150 milliós útfelújítási pályázatot nyújtott be.
A jövő héten megkezdik a kivitelezők az elmúlt évben felújított utak és utcák – például Széchenyi tér, Mátyás király, Erzsébet, Rákóczi – műtárgyainak, aknafedeleinek szintbe hozását – erről döntöttek a tegnapi egyeztető tárgyaláson. A hibák kijavítását – garanciában – plusz öt fok felett kezdik el. A munkálatok várhatóan április végére befejeződnek és így teljesül az 50 plusz 50 millió forintos útfelújítási csomag.

Már dolgoznak

Egyes szakaszokon már dolgoznak a kivitelezők – szegélyt építenek – például a Lövér körúton (a Deákkúti úttól a Felsőlövér útig) és a Cseresznye soron. Miután a gázművek elvonulnak, az Ibolya út következik és a Besenyő utca a Bánfalvi útig. Erről a körről várhatóan június végén vonulnak el az építők. Mint ismert, ez a program 25 plusz 25 millióba kerül és az adott utcák fő pályáit érinti.
– Folytatódnak a lakossági útépítések is – tájékoztatott Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda munkatársa. – Ebben a konstrukcióban a lakossági hozzájárulás 30–35 százalék. A következő hónapban a Lehár Ferenc utca mögött épült lakótelep utcáiban épülnek utak, éppúgy, mint a Faludi, a Thirring Gusztáv utcában és a Felsőlövér úton. Megkezdődik a Lackner és a Ferenczy utca találkozásánál, valamint a Teleki és a Juharfa utca kereszteződésében a körforgalom kialakítása és a következő hónapban a Kertvárosi és a Pázmány Péter utca felújítása. A határidő: június vége.

Utcák, körforgalmak

Tisztán önkormányzati beruházásból hét utca – Wesselényi, Teleki, Virág, Locsmándi köz, Botond, Batsányi és a Besenyő utca második szakasza – kap aszfaltszőnyeget, a tervek szerint május végére. Újabb tizenhét utca a város különböző részein pedig bitumeniszapos bevonatot kap, közel 30 ezer négyzetméteren. Fontos beruházás lesz a Pozsonyi úti (a Szent Mihály-temetőnél) körforgalom kialakítása is, az önkormányzat szándékai szerint ezt is átadják a nyár közepére. Az Ady Endre út vizes közműveit az ISPA-program keretében rekonstruálják, ezt követően elkerülhetetlenné válik a teljes átépítése.

Megvan a pénz

– A felsorolt programokra rendelkezésre áll, részben pályázatokból, részben pedig önkormányzati és lakossági hozzájárulásokból, a fedezet – folytatta Szóka Sándor. – A város azonban folytatni szeretné az útfelújításokat, ezért nyolc csomagra nyújtott be 150 millió forintos pályázatot, amelyet 150 millió önrésszel egészít ki. Döntés még nem született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom