Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Egyeztetést sürget

a Szövetség Sopronért

A 2007-es költségvetés elkészítését sürgeti, s szakmai egyeztető fórumot szorgalmaz a Szövetség Sopronért Egyesület. Mint mondják, már most időszerű gondolkodni a jövőről.
– A vagyonvesztés megállítását ígérték 2002-ben a szocialisták, ezzel szemben hatalmas adósságfelhalmozás történt a csaknem négy év alatt – mondta el Gimesi Szabolcs, a Szövetség Sopronért Egyesület elnökségi tagja tegnap. – Az előző ciklus vezetése a konszenzusos megoldásokat kereste, most erőből való politizálás zajlik. Az erőltetett fejlesztésekhez szükséges hitelek pedig a város jövőjét fenyegetik. A teljes eladósodás megakadályozására irányt kell váltani: szívesen hallanánk a vezetés új gazdasági és városfejlesztési programjáról, hogy a polgárok tisztában legyenek azzal, mit akarnak elérni a szocialisták a következő ciklusban és milyen tervek születtek a megbomlott egyensúly visszaállítására.
Szekeres Csaba, az egyesület elnöke hozzátette, javasolják, hogy a 2007-es költségvetés átgondolását kezdjék meg, mégpedig egy szakmai egyeztető fórum segítségével. – Álljon fel egy olyan bizottság, amely hozzáértően tudja elkészíteni a koncepciót. Ezt a munkát mihamarabb el kell kezdeni, ha nem akarjuk, hogy olyan összecsapott legyen a költségvetés, mint az idei – zárta az elnök.
Az '56-os forradalom 50. évfordulója kapcsán szóba került a tervezett szobor elhelyezése is. Mint fogalmaztak, egyeztetést kívánnak a városszépítők, a politika és a közvélemény között arról, hogy hová kerüljön az emlékmű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosarasbúcsú és váratlan focigyőzelem

Vegyes hétvégét hagytak maguk mögött a soproni „kirakatcsapatok”. Az MKB Euroleasing… Tovább olvasom