Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Egyeztetés nélküli költségvetés

Folytatás az 1. oldalról.

A Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnök minden eddiginél cinikusabb megnyilvánulásának tartja, hogy amikor a megyei jogú városok polgármestereivel és a megyei közgyűlések elnökeivel találkozott, az uniós források elosztásáról tárgyalt, úgy ítélte meg, hogy pénzért jöttek. Navracsics szerint Gyurcsány a költségvetéssel saját pénzeként bánik, pedig amit „osztogat”, az a magyar köztársaság adófizetőinek a pénze.

Leszakadást várnak

A frakcióvezető a jövő évi költségvetést a tervezet alapján a leszakadás költségvetésének tartja. Mivel 2,2 százalékos gazdasági növekedés az abban megfogalmazott cél, úgy véli, leszakadunk nemcsak az EU átlagától, a környező országok átlagától is. Elmondta, hogy mindazok a források, amik a társadalmi és a területi különbségek csökkentését szolgálják, szűkösebben állnak majd rendelkezésre, mint az eddigi években. Így szerinte a szegények még szegényebbekké válnak és a jövő évi költségvetés súlyos következményének tartja a középosztály elszegényedését. „Elkeserítő, hogy jövő évre 4,3 százalékkal tervezi növelni a kormány az önkormányzatokat illető központi forrásokat, miközben az előirányzott infláció mértéke 6,2 százalék” – fogalmazta meg és hozzátette: ezért a Fidesz a költségvetéshez módosító csomagot nyújtott be, amelynek a leglényegesebb eleme 62,3 milliárd forintot irányoz át az önkormányzati szférának. Olyan helyekről, mint az államreform-bizottság működtetése.
A mai kongresszus kapcsán a politikus elmondta: az önkormányzati választás eredményével új fejezet kezdődött a Fidesz történetében. Országosan mintegy 6 ezer olyan képviselő van, aki a Fidesz színeiben került be az önkormányzatokba, a megyei jogú városok többségében fideszes polgármester van, a megyei közgyűlésekben is szinte kizárólagos fideszes vezetés van.

Helyi problémákról

– Az önkormányzati szférában minden eddiginél erősebben vagyunk jelen, ezt a párt szervezeti felépítésének is le kell képeznie, lehetőséget kell nyújtani olyan fórumok, kommunikációs csatornák létrehozására, amelyek lehetővé teszik, hogy a polgármesterek, a képviselők a helyben felmerülő problémákat el tudják juttatni az országos elnökséghez és így azokat az Országgyűlésben meg tudjuk jeleníteni – szögezte le a frakcióvezető.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő… Tovább olvasom