Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Egyetemi kar lehet a PTE szekszárdi főiskolai kara

Egyetemi karrá válhat szeptembertől a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Illyés Gyula Főiskolai Kara, a PTE szenátusa júniusban tárgyal a fejlesztésről - közölte a kar főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

A tervek szerint a szekszárdi főiskolai kar alkalmazott társadalomtudományi karként működne tovább - mondta N. Horváth Béla. Az egyetemi karon megmaradnának a jelenlegi alapképzési szakok, és a meglévő két mesterszak mellé további kettőt indítanának - tette hozzá.

N. Horváth Béla véleménye szerint a felsőoktatás esetleges átalakítása a fejlesztést nem érinti, hiszen a kar a PTE tíz karának egyike, és nyilvánvaló, hogy a PTE-t nem fenyegeti semmilyen veszély. "Ebből az következik, hogy az intézményi megszüntetés veszélye a mi karunkat sem fenyegeti" - mondta.

A főigazgató hozzáfűzte, hogy a humánerő-fejlesztésre vannak forrásaik, ugyanakkor ha az államilag finanszírozott hallgatói létszámot radikálisan mérséklik, az új helyzetet teremt.

A szekszárdi főiskolai kar vezetője a Teol.hu Tolna megyei hírportálnak adott interjúban azt mondta: bíznak abban, hogy a felsőoktatási koncepció még formálódik, és abba a helyi érdekeket képviselő politikusoknak is lesz beleszólásuk.

Az interjúban azt is elmondta: az egyetem vezetése támogatta a terveket. E szerint a jelenlegi turizmus-menedzsment és a kora gyermekkor pedagógiája mesterszak mellett kultúratudományi és szociális rehabilitáció mesterszak indul a szekszárdi karon.

A PTE hat felsőfokú szakképzési, öt alapképzési és két mesterképzési szakot kínáló szekszárdi karát a tavalyinál 91-gyel több, 568 jelentkező jelölte meg első helyen, az összes jelentkező száma 1203 volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népirtást emleget a Jobbik Lázár és Balsai javaslatai kapcsán

A Jobbik szerint a kormány több tízezer embert és családjaikat küldi a "megélhetési vágóhídra". Tovább olvasom