Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egyetemi bajnokokat avatott a Nike

A szabadság, az erő, a siker mindenkiben megvan, csak elő kell hozni.
A Nike Runiversity futóversenyen négy egyetem hallgatóinak sikerült is. A diákok saját súlycsoportjukban, négy kiváló atlétánk segítségével versengtek a legjobbaknak járó címekért, amelyeket Kovács Ágnes, olimpiai bajnok akasztott a nyakukba.

Több mint hatvan egyetemista hagyta a csizmáját az ablakban és húzott futócipőt a Nike Runiversity Mikulás-napi versenyén. A BGF, a BME, az ELTE és a Corvinus diákjai egytől-egyig sikeresen teljesítették az 1600 méteres távot. Az egyetemek közti versengés célja az volt, hogy mindenki boldogan és élményekben gazdagon térjen haza, épp ezért a diákok saját súlycsoportjukban, a szintidő alapján felosztott, teknős, nyúl, gepárd és hiper kategóriában mérték össze tudásukat.

A csapatok olyan kiváló sportolóktól kaptak segítséget, mint Gyenesei Leila, világbajnok öttusázó, Papp Kriszta, olimpikon hosszútávfutó, Baji Balázs és Deák Nagy Marcell, országos bajnok sprinter, illetve rövidtávfutó. A csapatkapitányok hasznos tanácsokkal, praktikákkal és profi bemelegítéssel készítették fel versenyzőiket, hogy „diákjaik" sikeresen legyőzzék az időjárást, majd egyetemi társaikkal együtt buzdították őket a célig.

A győztes férfiváltót Gyenesei Leila, világbajnok készítette fel a döntőre, és reméli, hogy a sikeres szereplés további erőt ad a csapatnak a folytatáshoz.

„A teljes értékű élethez elengedhetetlen a testmozgás, éppen ezért remek kezdeményezésnek tartom a Nike Runiversity-t, ahol összekötik a bulit és a mozgást. Ráadásul a futás valóban mindenki sportja, amelyben bárki sikeres lehet: ha elérhető célokat tűz ki és rendszeresen teljesíti azokat, élmény lesz a mozgás. Örülök, hogy sok egyetemista ugyanígy gondolja, és jelentkeztek a versenyre. Az pedig csak hab a tortán, hogy az ELTE nyert, amelynek csapatkapitánya voltam."

A Corvinus első helyezett női váltóját Baji Balázs, országos bajnok gátfutó vezette a célig.

„Ilyenkor a legtöbben már fedett pályán edzenek, éppen ezért arra törekedtünk, hogy a versenykiírásnak megfelelve, legyőzzük az időjárást" – mesélte a csapatkapitány. „Az időmérők után figyeltem, hogy senki ne álljon meg, és mindig mozogjon, melegítsen valamennyit, akkor is, amikor legszívesebben leülne pihenni. Ez nemcsak a sérülések elkerülése miatt volt fontos, hanem a jó teljesítményhez is, így a győzelemhez is kellett" – tette hozzá Baji Balázs, aki gőzerővel készül a londoni olimpiára.

A legjobban teljesítő egyetemnek járó vándorkupát szintén a Corvinus hallgatói nyerték el: ők delegálták a legtöbb futót, és szinte mindegyik kategóriában az élen végeztek.

A dobogósokat további Mikulás-napi meglepetés várta: Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszótól vehették át az érmeket.
„Sok sporttal ellentétben a futás valóban egyszerű: csupán egy jó cipő kell hozzá, és már kocoghatsz is télen, nyáron, fedett teremben vagy szabadban. Bárki és bármikor elkezdheti, erre hívja fel a figyelmet a Runiversity is. Jó volt látni a diákok lelkesedését, és remélem, hogy számukra már természetessé válik a napi testmozgás" – árulta el Sydney olimpiai bajnoka, aki most anyaként is bizonyít.

„Mivel a férjemnek és nekem is a sport az életünk része, így kisfiúnkat, Dominikot szintén úgy neveljük, hogy ezt természetesnek vegye. Nem hiszem, hogy külön motiválni kell majd, hogy sportoljon, hiszen már egészen kicsi korától kezdve ezt látja tőlünk" – tette hozzá Kovács Ági.
A nagy futás és az életre szóló élmény után végül mindenki kifújhatta magát az after partin egy forralt bor és szendvics mellett.

Az I. Fuss Budapest Runiversity bajnokai:

Váltó Férfi: ELTE
Váltó Női: Corvinus
Hiper Férfi: Reith Péter
Hiper Női: Mizsér Fruzsina
Gepárd Férfi: Auer András
Gepárd Női: Tóth Mercédesz
Nyúl Férfi: Várhelyi Bence
Nyúl Női: Petrecz Anita
Teknős Férfi: Juhász Róbert
Teknős Női: Horváth Judit
Legjobban teljesítő egyetem: Corvinus

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apja lefogta, fia ütötte a makói tanárt

Ököllel arcon ütötte tanárát egy diák hétfőn a makói Galamb József Szakképző Iskolában. A pedagógus 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Tovább olvasom