Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Egyesülne a Zsolnay és a Hollóházi porcelánmanufaktúra

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra vezetése a napokban kezdeményezte az ÁPV Zrt.-nél az egyesülést a Hollóházi Porcelánmanufaktúrával. A lépés után a két cég megőrizné márkaneveit és önállóságát.
Az állami tulajdonú hollóházi gyár tavaly 1 milliárd forintos árbevétel mellett 12 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, míg a pécsi önkormányzathoz tartozó Zsolnay 1,1 milliárd forint árbevétel mellett 212 millió forint veszteséggel zárta az évet - olvasható az Új Dunántúli Naplóban.

A két, hasonló problémákkal küszködő vállalatnál a túl nagy költségek miatt kevesebb jut piacépítésre, ezáltal félő, hogy a jövőben csökkenhetnek bevételeik. Egyesülve, hatékonyabb szervezeti felépítéssel és munkaszervezéssel ugyanakkor már komoly eredményeket érhetnének el.

A két cég kapcsolata egyébként nem újkeletű. A kapacitások jobb kihasználásáért évek óta végzik egymásnak az úgynevezett fehér porcelánáru formázását, gyártását. Az esetleges fúzió érintheti viszont Pécs 2010-es Európa kulturális fővárosa programját, melynek egyik kulcsprojektje a Zsolnay kulturális negyed kialakítása - olvasható a lapban.

A két hazai porcelángyár szorosabbra fűzheti kapcsolatait, miután a 230 éve működő Hollóházi Porcelánmanufaktúrát a napokban sokadik próbálkozásra sem sikerült értékesíteni.

Pálfi József, a társaság vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a két gyár közötti kapcsolat erősödése akár a hollóházi és a Zsolnay porcelángyár fúziójához is vezethet, a két cég ugyanakkor egy esetleges egyesülés után is megőrizné márkaneveit, kvázi önállóságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiában keresik a glasgow-i merénylőket

Tizenkét gyanúsítottat keres az indiai rendőrség a nagy-britannia merénylet-kísérletek ügyében.… Tovább olvasom