Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Egyesületté alakul a DTF

Sopron Horváth Ferenc A Deák Tér Fórum életében lezárult egy szakasz, a jövőben egyesületté alakulnak. Továbbra is figyelemmel kísérik a tér sorsát, és minden – várost érintő – ügyre figyelnek.
Összegző, értékelő megbeszélést tartott a Deák Tér Fórum (DTF). Varga Gábor a DTF vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, közel három éve alakultak meg. A fórum kísérletet tett a „Deák tér ügy” demokratikus kezelésére és a polgárok véleményének érvényre juttatására.
– Ma már tény, hogy érdemben nem értünk el kézzelfogható eredményt, hiszen csaknem minden javaslatunkat elutasította a város vezetése, a többit pedig visszavontunk, azonban erkölcsileg győztesen kerültünk ki – értékelt Varga Gábor. – Úgy véljük, a jövőben ilyen jellegq döntések előtt már nem lehet megkerülni az embereket. A tér – amely hamarosan elkészül – sorsát továbbra is figyelemmel kísérjük. Kisebb változtatásokat akár már elkészülte után is meg lehetne valósítani. Nagyobbakra azonban csak akkor kerülhet sor, ha a várost már nem köti a szerződés. Javaslatainkat azért vontuk vissza, mert beláttuk, ebben a helyzetben már senki sem tehet semmit. Sajnos néhányat mégis megfogadtak és félmegoldá-

sokként a tervezettnél is rosszabb eredményre vezethetnek. Ilyen például, hogy végül nem forgatják el a második világháborús emlékmqvet, marad a jelenlegi helyén, így viszont a szemközti turisztikai központ vizesblokkjára, illemhelyeire néz. Mi azt szerettük volna elérni, hogy takarásban legyen a betonépítmény, ezt azonban nem sikerült „kiharcolni”. Úgy ítéljük meg, hogy a DTF csaknem mindent megtett, ami lehetséges volt. Most már azokra hárul a felelősség, akik döntöttek a tér sorsáról. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik segítettek. A Deák Tér Fórum – civil kezdeményezésként – hamarosan egyesületté alakul, hogy hatékonyabban tudja képviselni a polgárok véleményét a soproni környezetet átalakító ügyekben, hogy továbbra is figyelemmel kísérhessük a tér sorsát, hiszen néhány éven belül kiderül, elfogadják-e a soproniak.
Varga Gábor szólt arról is, hogy jelenleg két olyan ügy van, amellyel foglalkoznak. Az egyik a bécsidombi látogatóközpont, a másik pedig az uszoda tervezett bővítése. Mindkettő érzékenyen érinti a soproniakat, de úgy véli, még van idő, hogy ezekben a kérdésekben egyetértés alakuljon ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett fogházbüntetéssek a szegedi betegcsereügyben

A szegedi betegcsere ügyben az elsőrendű vádlott beteghordót és a másodrendű vádlott szakápolót… Tovább olvasom