Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Egyesül az APEH és a VPOP

Nemzeti Adó- és Vámhivatal néven új szervezet jön létre a jövő év elején az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) összevonásával - mondta a VPOP helyettes vezetője pénteken Egerben.
A tervek szerint az új szervezethez fut majd be az állami bevételek 90 százaléka, vagyis amennyiben rosszul dolgoznak, az egy százalékos tévedés is 100 milliárd forint nagyságrendű bevételkiesést okoz az állam számára - közölte Szabó Zsolt a Magyar Vámügyi Szövetség konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón.

A fúzió célja, hogy a jelenleginél magasabb minőségben, szolgáltatóbb jelleggel működjönek a hatóságok - mutatott rá a helyettes parancsnok.
Elmondta: regionális szinten főigazgatóságok jönnek létre, ugyanakkor valamennyi megyében egyetlen vám- és pénzügyőri igazgatóság alakul, amelyeknek lesznek kirendeltségei.

Az új szervezet felépítésének és feladatainak pontos meghatározásán jelenleg munkacsoportok dolgoznak - mondta Szabó Zsolt.

A vámhatóságot érintő adóváltozások között a legjelentősebbnek nevezte az otthoni pálinkafőzés jövedékiadó- mentességét 50 liter, 86 százalékos párlat mértékéig. Ez praktikusan 100 liter 43 százalékos párlatot jelent háztartásonként.

Számításaik szerint mindez, mintegy 30 milliárd forintos jövedékiadó-kiesést okoz az állam számára.

Nyilvántartásuk szerint tavaly 8 milliárd forintnyi bevétel származott a bérfőzési szeszadóból. Ugyanakkor várhatóan visszaesik a boltban kapható tömény italok forgalma - jelezte Szabó Zsolt.

Tüske Péter a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke úgy vélekedett: növelheti a magyar vámszakma szolgáltatásainak versenyképességét, ha Horvátország uniós csatlakozása nyomán új, közeli kikötők lépnek be a közös vámterületi forgalomba.

Tolnainé Tóth Veronika, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője elmondta, hogy Magyarország 2011-es uniós elnökségének idején prioritásként kezelik Horvátország integrációjának elősegítését a vám területén is.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. október 16. 17:03
    „Együttes erővel még talán mennek is valamire. Ha bár hisz eddig is parancsra cselekedtek és ez után is úgy fognak.”
  • 1. aerodragon 2010. október 15. 18:03
    „Hát ez valami csodálatos! Erre vártunk, mióta az eszemet tudom! Ugyanis: a VPOP eddig is olyan hatáskörrel bírt, mint a rendőrség, ergo bármikor rád törték az ajtót a lakásodban, ha azt úgy látták jónak. No már most, az APEH is ilyen jogkörrel lesz felruházva a fúzió miatt. Lehet rettegni hölgyek-urak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fahidat loptak volna, tetten érték őket

Hídbontáson értek tetten két férfit a rendőrök egy borsodi faluban. Tovább olvasom