Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Egyenlő béren kívüli juttatásokat ígérnek a pedagógusoknak

A kormány határozott szándéka, hogy a fenntartóváltás következtében egyetlen pedagógusnak se csökkenjen a jövedelme, ezért az oktatási államtitkárság utasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy sürgősen mérje fel a korábbi béren kívüli juttatások kedvezményezettjeit és nagyságrendjét, hogy a kieső támogatások pótlásáról a költségvetés gondoskodhasson.
Az államtitkárság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében közölte: a felmérés 2013. január 10-én megkezdődött, s ennek eredménye ismeretében a kormány rövid időn belül meghozza döntését a juttatások odaítéléséről. A döntésről az érintetteket és a közvéleményt időben tájékoztatni fogják - jelezték.

Mint írták, a cél, hogy minden pedagógust azonos béren kívüli juttatások illessenek meg, s ez a juttatás ne attól függjön, hogy az adott önkormányzat az anyagi helyzete alapján mit engedhet meg.

Kitértek arra, hogy a 2012. december 31-ig fennálló rendszerben az iskolafenntartó önkormányzatok - ahol erre lehetőséget tudtak teremteni - különböző mértékű kiegészítő jövedelmet, cafetéria juttatást adtak a pedagógusoknak.

A 2013. január 1-jei állami fenntartásba vétel után egyes önkormányzatok továbbra is biztosítják a támogatásnak ezt a formáját, más önkormányzatok azonban ezt megvonták. A kormány ezekben a napokban vizsgálja a pedagógusokra vonatkozó cafetéria igen eltérő gyakorlatát és rendezi a szabályokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munka- és a pihenőidő betartását is ellenőrzik

A munka- és a pihenőidő betartását, valamint a munkavállalók jogviszonyának rendezettségét is ellenőrzi az idén a hatóság. Tovább olvasom