Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Egyelőre nem reagál Brüsszel a magyar megszorításokra

Várhatóan nem reagál hivatalosan a magyar költségvetési intézkedésekre az Európai Bizottság, amíg Brüsszelbe nem érkezik a konvergencia-program módosított változata, derült ki a testület egy szóvivőjének nyilatkozatából.
Amelia Torres, Joaquín Almunia pénzügyi biztos szóvivője azt mondta, hogy a következő bizottsági értékelés a konvergencia-program módosítására adott, szeptemberi határidő lejárta után, a továbbfejlesztett program kézhezvétele után esedékes. Januári értékelésekor a bizottság jelezte, konkrét és szerkezeti jellegű intézkedéseket, "a program költségvetési stratégiájának részletezését" tartalmazó program-kiegészítést vár Magyarországtól szeptember elsejéig.

Brüsszel már akkor értésre adta: időt kíván adni arra, hogy a választásokat követően az új kormány kidolgozza a részleteket.

Az EU-bizottság a választások után is jelezte, hogy szoros kapcsolatban áll a magyar kormánnyal.

Almunia május közepén az Európai Parlamentben elmondta, ígéretet kapott Gyurcsány Ferenctől és Veres János pénzügyminisztertől, hogy Magyarország szeptember elejére az uniós elvárásoknak megfelelően módosított konvergencia-programot nyújt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom