Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Egy tévé, amit asszonyok működtetnek

Tulajdonosváltás történt a szegedi Telin Televíziónál: a vásárló Szabó Jenő, a Méh Rt vezérigazgatója, az új ügyvezető pedig a lánya, Szabó Gabi. Az ismert színésznőt ősszel, egy szerep erejéig, ismét láthatjuk a Szegedi Nemzeti Színház színpadán.
Szabó Gabi műsorvezetőként is kamera elé áll Fotó: Segesvári Csaba
Szabó Gabi valami új dologba fogott: e nyáron nehéz vele időpontot egyeztetni, hiszen reggeltől késő délutánig egyeztet és arculatot tervez. Míg a szegedi színésznővel legutóbb első filmszerepéről beszélgettünk a Herceg haladéka című Tímár Péter alkotás kapcsán, addig most, pár hónappal később a szegedi Telin Televízió ügyvezető igazgatói teendői kötik le. Gondterhelt és feldobott egyszerre, soha még ilyen fáradtnak és elszántnak nem láttam.

– Nem titok: édesapám, Szabó Jenő megvásárolta a Telin Televíziót, amire ráfér az új lendület és megújulás. Mindegy hogyan hívnak engem, főnöknek vagy gazdánénak, az a lényeg, hogy egy kiváló hagyományokkal rendelkező műhely tovább fejlődjön – fogalmazott Gabi. Vannak ilyen irányú szakmai tapasztalatai? – tamáskodtunk. – A testvéremmel, dr. Szabó Csillával – aki édesapám mellett a Méh Zrt. második embere – egy nagyszerű kereskedő lányai vagyunk. Ő a példaképünk, személyében egy nagy tudással és hatalmas üzleti tapasztalattal rendelkező ember áll mögöttem. A kereskedés egyszerűen a vérünkben van – magyarázta az újdonsült ügyvezető.

És valóban, egy belvárosi ajándéküzlet is bizonyította – Gabitól nem áll
Hivatalos oldal

A médiával való szoros kapcsolat jele az is, hogy 2005 óta létezik a www.szabogabi.hu, vagyis „Szabó Gabi hivatalos oldala" az interneten. Ott a lista a 44 színházi, 6 tévé és 1 filmszerepről. Részletekre bukkanhatunk a szegedi föllépésekről is.  
távol a vállalkozás. Ám márciusban eladta ezt a kis boltot. Hosszú hónapok óta erre a feladatra készült, sok-sok együttgondolkodás, mérlegelés és ötletelés előzte meg a végső döntést.

A véletlen műve lehet, de épp a napokban adták át a másik helyi televízió, a VTV technikailag is megújult stúdióját.

– Semmiféle rosszízű konkurenciaharcnak és versengésnek nem vagyok híve, korrekt kapcsolatra törekszem a másik tévével. A Telin magazinos jellege megmarad: augusztusban már a nézők számára is láthatók lesznek a változások, a főszerkesztői feladatokat Kisistók Tímea látja el, elindítjuk például sportműsorainkat, melynek vezetője Szeberényi Klára lesz. Ott leszünk a kajak-kenu világbajnokságon és a fallabda-világbajnokságon is.

Műsorvezetőként számítok Fülöp Lászlóra is, amennyiben ehhez az MTV Rt. hozzájárul. Lesznek még új kollégák, meglepetések, de a tárgyalások folyamatban vannak, augusztus végén tartunk sajtótájékoztatót, ahol majd minden kiderül – árulta el Szabó Gabi. Azt szeretné, hogy a Telin egy olyan szakmai műhellyé váljon, ahol a munkatársak úgymond a helyükre kerülnek, az őket megillető feladatokat kapják meg.

– Ezt a televíziót asszonyok működtetik. Ez a hangvételben, a témák emocionális megközelítésében, finom megjelenítésében jelentkezik, ez a bizonyos plusz a derűs hangulatban és ötletekben látható lesz – részletezte beszélgetőpartnerem, aki mindemellett hangsúlyozta, hogy ő alapvetően színésznőnek vallja magát.

Örült Székhelyi József felkérésének, aki a következő évadban a Csáó Bambíno című eladás egy szerepére kérte fel. – Ebben az elgondolkodtató, sírós-nevetős darabban az Anya figuráját játszom majd, és a közönség most először énekelni is hallhat – mondta mosolyogva Gabi, aki az életben is boldog édesanya. Most ősszel megy iskolába Eszter lánya. – Ez a legfontosabb része az életemnek, az anyaság az igazi hivatásom – tette hozzá. Arra a kérdésre viszont, hogy a városban keringő hírek szerint férjével, a korábbi színházigazgató Korognai Károllyal megromlott a kapcsolata – nem válaszolt. – A magánéletemről nem nyilatkozom, az csak rám tartozik – fogalmazott Szabó Gabi. – A munkám, a színészetem az én közéletem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bízik az egészségügy átalakításában?

Tovább olvasom