Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Egy régi emlék

Annó 1950-ben Győr város asztaliteniszsportjának dicső időszakát írtuk, hiszen győri csapat akkor került először az országos I. osztályú bajnokságba. A magyar bajnokság ez időben világszínvonalú volt, hiszen magyar versenyzők Európa- és világversenyeken az élvonalhoz tartoztak.

Ebbe a bajnokságba került be a Graab Szövőgyár asztalitenisz-csapata.
Nagy és felejthetetlen mérkőzéseket láthatott a győri közönség a bencés iskola és MÁV-kultúrház termében.
Budapesti csapat érkezett és közöttük versenyzett Kóczián J. Európa- és világbajnok is. A MÁV-csarnokban telt ház, kb. 2–2,5 ezer ember várta a nem mindennapi sporteseményt.
A verseny kiélezett, szoros és küzdelmes volt, mert a győri versenyzők nagyszerű, lelkes partnerek lettek, váratlanul. Az eredmény is ezt mutatta. A következő mérkőzés döntően befolyásolta az eredményt. Kóczián és Karsai Tibor készülődött. Kóczián, a világhíres védőjátékos, Karsai, a híres és félelmetes tenyeres bombázó!
Kóczián bemutató jellegű mérkőzésnek vette, a közönségnek játszott. Karsait a közönség és versenyzőtársai űzték, hajtották. Óriási üdvrivalgás, taps üdvözölte az első játszma végét, amit Karsai nyert meg. Láttuk, hogy Kócziánt vezetői és társai fogták közre és biztos, hogy a bemutató versenyzést kifogásolták. Igen, a világbajnokot láttuk a második menetben. Mindent védett, káprázatos dolgokat művelt. Kiegyenlített!
Következett a döntő menet. Mi, a társai Tibornak, biztattuk, tüzeltük, hiszen itt a nagy lehetőség számára: egy világbajnok elleni győzelem!
Karsai mindent megtett, okosan, jól játszott, de a végjátéknál kijött a világbajnok tudása.
Felejthetetlen mérkőzés volt, a közönség vastapssal jutalmazta a mérkőzés nagyszerű sportteljesítményét, eredményét, hiszen a csapat megszorította a világhíres ellenfelet, Karsai pedig méltó ellenfele volt a világbajnoknak.
Megdöbbenve olvastuk Karsai Tibi halálhírét, bár régen tudtuk, láttuk betegségét, de reméltük, most győzni fog. Sajnos végérvényesen legyőzetett, a betegség erősebb lett.
Tibor csapatvezetői, versenytársai már mind-mind elmentek, csak én, a legidősebb, és Horváth Gyuri, a legfiatalabb búcsúzunk tőled.
Kérjük a Mindenhatót, hogy adjon örök, békés, nyugodalmas pihenést elfáradt testednek, lelked pedig segítse a fiatal asztaliteniszezők fejlődését.
Tibor! Isten veled!
Süle Elek csapattársad

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitáció

A minap délután fél háromkor csupán hat személygépkocsi parkolt a Kazinczy utca Aradi vértanúk útja… Tovább olvasom