Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Egy rakás…arany

Vannak nemzetek, amelyek valószínűleg sosem fogynak ki a hihetetlen ötleteikből. Japánban újabban aranyból készült ürüléket vásárolnak az emberek amulett gyanánt.

Tény, hogy Japánra jellemző az ötlegazdagság. Ezért lehet vendéget bérelni esküvőre, hogy jobban nézzen ki a templom,  WC ülőkét vásárolni 24 gombos kezelőfelülettel, amely kényelmi szempontból táviranyítóba is be van építve, vagy ezért lehetséges, hogy megkapta a Nobel-díjat a kutyaugatás-japán nyelv fordító gép kiagyalója. A többi nyelv is fejlesztés alatt áll; kár, hogy senki nem tudja majd ellenőrizni a gép hitelességét...

Az ország amúgy is recesszióban van már másfél évtizede, így nem csoda, hogy az egyik legjobban eladható termék a szerencsét hozó amulett. Kétmillió eladott darab utan már büszkén állíthatjuk, hogy a legújabb japán divat az aranykaki. Annyira mégsem új, de idő kellett az áttöréshez.
Három éve a Ryukodo cég kezdte el a 2 grammos, 1,2 centi magas kupacok gyártását, és ma már alig tud lépést tartani az igénnyel. Az eredeti ötlet az emberek megnevettetése volt, de ma már tucatjával vásárolják őket ajándékozás céljára is. Kis ráfizetessel egy madzag is jár a halomhoz, amivel igényesen rá lehet őket fűzni mobiltelefonokra vagy akar nyakláncra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múlt hónaptól eredeti méretben is meg lehet vásárolni a rakást. Az új változat 100 g-ot nyom, és 7 cm magas. A cég hasonló igényt remél az új termékre. Koji Fuji, a Ryukodo elnöke meg van győződve az amulett szerencsehozó tulajdonságáról. Mióta az első elkészült, jelentősen meggazdagodott miatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom