Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Egy orvoslátogató szervezte az egymilliárdos egészségbiztosítási csalást

Egy orvoslátogató szervezte az egymilliárdos egészségbiztosítási csalást

A honi egészségbiztosítás történetének eddigi legnagyobb csalását egy orvoslátogató tervelte ki, és kereste fel ötletével az orvosokat - írta a pénteki Magyar Nemzet.

mti - 2012.07.13. 07:16
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: egyetlen ember áll a csalássorozat csúcsán. A vád szerint egy, az orvosoknak az újdonságokról, változásokról, a gyógyszergyárak termékeiről szakmai tájékoztatást adó orvoslátogató ötlötte ki, és szervezte a csalássorozatot. Ennek során a vádlottak több mint egymilliárd forinttal károsították meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP).

A vádirat szerint 2008 januárja és 2010 májusa között az ország minden pontján, de főként Budapesten és környékén működő kórházakban dolgozó orvosok állítottak ki - a betegek adataival visszaélve - fiktív vényeket speciális kötszerekre, amelyek felhasználását fiktív bizonylatokkal igazolták. A valótlan tartalmú vények száma meghaladja a tízezret.

Végül 24 ember (köztük 13 orvos) ellen emeltek vádat különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt, két kivétellel valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kérték. Öt orvos esetében az ügyészség azt kéri a bíróságtól, mellékbüntetésként tiltsa el őket foglalkozásuk gyakorlásától.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. soproni 2012.07.14. 19:04

12. mlksx078! Köszönöm a kielégítő válaszod és teljes mértékben egyetértek a példával,amit USA modellként bemutattál.A fórumozást sajnos tényleg sokan arra használják,hogy kivetkőzve emberi mivoltukból kiengedik magukból a gőzt,mindig másokat okolnak az elrontott életükért és egy lépést sem akarnak tenni azért,hogy ezen változtassanak..Nekem ez nem stílusom és ez az oka annak,hogy nem szivesen kommunikálok ilyen emberekkel.
Akkor az eredeti témához visszatérve.:-)Még mindig nagyon elítélem azokat akik részesei az egymilliárdos áfa csalásnak!Üdvözöllek!

Moderálásra küldöm 12. mlksx078 2012.07.14. 13:29

9: nem is kommentálom az írásod inkább, mert megint csak általánosítasz. Melyik városban lakszM Mutassak olyan háziorvost, aki nem pénzért megy ki? Tudok többet is. Privátban szívesen megnevezem neked őket...
11: nem becsülök le szakmunkásokat, főleg azért nem, mert sok ismerősöm van, aki szakmunkás és rengeteget dolgozik. Ilyen pl. az autószerelőm. Ért a szakmájához, szereti csinálni, mindent megtesz, hogy a családja jobban éljen, de olyan dolgokba nem ugat bele, amihez nem ért. Felelősek mások életéért, de azért azt te is beláthatod, hogy nem igazságos, ha az orvos annyit keres, mint egy szakmunkás. A példa okáért: a mentőknél egy gk vezető kb annyit keres mint egy mentőápoló. Gk vezető lehetsz 8 általánossal, mentőápoló egy 4 éves eü főiskolával. És ezzel nem leminősíteni akarom senki munkáját. A 3 nap kicsit lesarkított, azért, hogy aki ide téved megértse, hogy az orvoslátogató nem passzióból megy be a beteg előtt az orvoshoz, hanem azért mert sietnie kell a következő helyre.
Hidd… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 11. soproni 2012.07.14. 08:20

8. mlksx078! Biztos,hogy sok igazság van az írásaidban és a szavaid arra utalnak,hogy Te is az egészségügyben dolgozol. Szépen és érthetően sikerült megosztanod velünk a felmerülő problémákat,kitértél az orvosok nehéz és felelősségteljes munkájára,arra,hogy mennyit kell tanulniuk ,ezzel szemben annyit keresnek csak mint egy szakmunkás ,pedig nagyobb rajtuk a nyomás és a felelősség.Nos.....mivel fogalmam sincs az egészségügyről,nem tudok reagálni az általad leírtakra csak egyszerű "paraszti" ésszel. Mindenki panaszkodhatna,hisz a magyarországi bérekből kevés az az ember,aki jól tud élni.Hidd el,hogy a szakmunkások is felelősek mások életéért,ők is hoznak áldozatokat,ők is dolgoznak napi 14-17 órát ,vezetnek napi több 100 kilométert,
esőben,hóban,fagyban és kénytelenek megalázkodni azért,hogy legyen munkájuk.Hidd el,hogy tovább bírnák 3 napnál azt a munkavégzést,amiről Te bizton állítod,hogy nem ."De ha ennyire nem tetszik a rendszer, csinálj egy céget Ausztriában, fizess… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 10. soproni 2012.07.14. 07:37

Szépen elterelődött a szó a cikkről.Egymilliárdos áfacsalásról van szó!

Moderálásra küldöm 9. Julianusz 2012.07.13. 22:27

Na az orvosok csak ne sírjanak, mert ha nincs pénzed, a háziorvos ki sem megy hozzád, mert ennek az ára 3000-től kezdődik, ha beutalót kérsz nála ortopédiára, v. szemészetre, 3000Ft, ha a szakorvos injekciókúrát javasol, és nem tudsz bejárni naponta a legközelebbi városba, beadja a asszisztens feleség, 1000Ft/ nap, Influenzaoltást föliratod vele, kiváltod a városban, és beadatod vele 2500Ft-ért. A házigyógyszertárból adja a gyógyszert, soha nem kapsz számlát, akkor sem ,ha kéred, mert az eg.pénztáradnál el tudnád számolni. Csak fizetsz, de évek óta számlát nem adott még senkinek. Magánpraxis! Az infarktusos szívpanaszokkal rendelésre érkező beteget 2 órát várakoztatta, 3-szor könyörgött, h had menjen be, mert rosszul van, amikor bejutott, vérnyomásmérés után Ekg, és már hívta is a rohammentőt. Mindemellett sajnálom azokat a nagytudású lelkiismeretes orvosokat, akik legjobb tudásuk szerint látják el hivatásukat, a beteg emberek érdekében, hogy ilyenek hiteltelenítik el az… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 8. mlksx078 2012.07.13. 22:17

Sok igazság van abban amit írsz, de mielőtt a jelen kormányt okolod, térj ki légyszíves arra is, hogy az előző rendszer alatt a fejlesztések, beruházások hogyan valósultak meg (nem csak az egészségügyben), hogy az állami cégekből milliárdjával talicskázták ki a pénzeket (a TB-ből is), miközben azok a csőd szélén táncoltak. A BKV finanszírozására fordítandó keretet például el lehetne különíteni egészségügyi béremelésekre, ha 5-6-7-8 évvel ezelőtt nem kötöttek volna előnytelen szerződéseket (a saját holdudvarukkal), Szilágyi Eleonóra nem kapott volna (szerinte jogosan) 86 milliós végikielégítést, Hagyó Nokiás dobozt... Soroljam? Ugye nem kell. Megyó-Gyurcsány előtt is voltak botrányos dolgok a magyar politikában a rendszerváltás óta, de ezek mindenen túltettek.
Egyébként a TB járulékból befolyó összeg nem elég az eü finanszírozására.
A szemléletváltás akár meg is történhetne, szívesen beismerné mindenki, hogy nem jó a hálapénz, ha európai szintűre (csak megközelítőleg, mert… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. ISU 2012.07.13. 18:35

4. mlksx078 2012.07.13. 13:14

A TB járulékokból befolyt összeget teljes egészében az egészségügyre (bérekre, gyógyszerekre,műszerekre, stb.)kellene fordítani.A fejlesztéseket és a beszerzéseket törvényes pályázatokkal kellen megoldani.Versenyeztetni a különböző cégeket és nem a holdudvar által megpályázott cégeket részesíteném előnyben, hanem aki a legjobb ajánlatot teszi.Most ugyanis az van, hogy az állami pénzekből finanszírozott beszerzések 3-4-szeres áron valósulnak meg.Nem fordulna olyan elő pld.,hogy egy sima székért is többszörös árat kell fizetni.
A megtakarításokat nem a cukorbetegeken és a prosztata rákosokon próbálnám behajtani, hanem az elosztórendszerben és az egészségügyben dolgozók szemlélet változtatásán kellene keresgélni.
Tudom nem egyszerű. de a jelelegi intézkedések nem mutatnak kiutat a válságból, ezt támasztják alá az elvándorolt orvosok és ápolók is.Nem kellene ennyi miniszter meg felügyelet, hivatal ekkora nagy létszámokkal és máris lenne több pénz.

Moderálásra küldöm 6. mlksx078 2012.07.13. 16:25

Acsali: egy dolog felett elsiklottam. A magánrendelések azért a kórházban zajlanak, mert a magánorvos cége bérli a műtőt, vizsgálót, szakrendelőt a kórháztól. És a bérleti díjból a kórház adózik. Szóval szerintem annyira ne pampogj emiatt, mert lehet, hogy pont ezek az adóforintok tartják még úgy ahogy életben az egészségügyet.
De egyébként látszik a hozzászólásaitokból, hogy fogalmatok sincs az egészségügyről és úgy vagytok vele, mint a magyar átlagember a focival - nagyon ért hozzá, de valahogy mégis a béka segge alatt vagyunk.
Jobban tennétek, ha a saját dolgotokkal foglalkoznátok, amihez értetek (remélem azért van ilyen) és olyan dolgokba nem szólnátok bele, amiről lövésetek sincs, mert nagyon ciki ennyire leégni egy fórumon. Kösziii!

Moderálásra küldöm 5. mig29 2012.07.13. 14:12

4-es hozzászóló!Nálad a pont,teljesen igazad van.

Moderálásra küldöm 4. mlksx078 2012.07.13. 13:14

Acsali: valaha a gyógyszerismertető csak orvos, vagy gyógyszerész lehetett, aki tökéletesen képben volt a gyártó gyógyszerei kémiai felépítését illetően és az orvos minden kérdésére tudott válaszolni. Akkoriban (10-15 éve) is az eladás volt a céljuk, de etikus módszerekkel. Manapság gyógytornászok, szociális munkások és magyar szakos bölcsészek teszik ugyanezt, nem csoda, hogy elzüllött a piac és gátlástalan módszereket alkalmaznak.
Egyébként ha érdekel: a gyógyszercégeknál a régiós vezetőknek sincs 10 millás autójuk, max 7 (mondjuk egy Ford Mondeo), a gógyszerismertetők autói kb 5 milliós értékűek (Focus, Megane). Ezek nem a sajátjaik, el kell számolni km-re pontosan az utakkal és a benzinnel, a legtöbb autó nyomkövetős, szóval annyira nem nagy szám.
10 millás éves bért a legjobbak sem kapnak, az alapbér kb 350 bruttó, a legjobb talán 7-800 bruttót kereshet. BRUTTÓ!!!
Megnéznélek egyébként egy ilyen munkakörben, mert kb 3 napig (se) bírnád, mert annyit cseszegetnének, hogy a falra… Tovább olvasom »


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...