Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egy nap alatt mintegy 150 baleset történt

Az elmúlt 24 órában 149 baleset történt, öt halálos kimenetelű volt, 22 súlyos, 40 pedig könnyű sérüléssel végződött.
A rendőrség közlése szerint a jó idő, és több országos rendezvény miatt vasárnap is nagy közúti forgalomra lehet számítani mind az autópályákon, mind pedig a közutakon. Az üdülőhelyek környékén szintén zsúfoltság várható.

Vasárnap fejeződik be Orfűn az EFOTT rendezvény, Tokaj, Rakamaz térségében pedig a XI. Hegyalja Fesztivál, így az onnét kivezető utakon torlódások alakulhatnak ki. Elsősorban a letenyei és a záhonyi határátkelőhelyeken számít a rendőrség mindkét irányban megnövekedett forgalomra. Záhonynál vasárnap délutántól hétfő reggelig várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás.

Alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású Beregsurány határátkelőhelyet, a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás határátkelőhelyet valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya határátkelőt ajánlják. A rendőrség közlése szerint a röszkei átkelőhelynél szintén várakozás alakulhat ki, ezért a 8 és 18 között nyitva tartó bácsalmási vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet ajánlják.

A közlemény hangsúlyozza: a rendőrség a nyári hétvégéken fokozottan ellenőrzi a közlekedők sebességét, mint közleményükben írták, a sebességmérő műszerek mindenhol dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 12. ombi 2010. július 19. 06:38
  „Ahogy írod zotya975, "nénik meg a bácsik leszarják,... pofáznak a kocsiban, telefonálnak, lassítanak, aztán ...rálépnek a gázra, vagy ha meg is áll mindkét sáv, a padkán kerüli őket a harmadik"
  100% biztos, hogy tudják, rosszat tesznek, és ugyanilyen biztos, hogy azonnal magyarázattal tudnak rá szolgálni, és felmentik magukat.
  Ugyanez a véleményem a legkisebb falu legkisebb jobbkezes kereszteződésével kapcsolatban felvetett gondolatoddal is, bár talán-talán ott akad néha egy-két nagyon egyszerű fazon, aki valóban nem gondolkozott még el azon, mi tesz, ha simán áthajt a kereszteződésen. Ettől még fenntartom a véleményemet: neveletlen, társadalomba illeszkedésre képtelen generációk nőttek fel, ennek egyik (kis) következménye az, amit az utakon tapasztalunk.”
 • 11. zotya975 2010. július 19. 06:03
  „Gyerekeke kresz oktatása...nagyon jó ötlet, nekünk annak idején a technikatanár szervezett vizsgát bicajjal, csak akkor mehettem cangával a suliba ha ez megvolt. DE! Hiába magyaráom én a gyereknek pölö a jobbkéz-szabályt, ha ezt a falusi lakosság 90%-a nem ismeri , még az autósok nagy hányada sem. Van itt jópár T-kereszteződés ahol eleve esélytelen érvényesíteni az esőbbségedet. Úgy eltaposnak mint tank alibaszart. Hiába mondom neki, hogy megállsz a zebránál, körülnézel, és ha a néni vagy a bácsi lassítt majd megáll mindkét irányból akkor átmehetsz. A nénik meg a bácsik leszarják a gyereket, pofáznak a kocsiban, telefonálnak, lassítanak, aztán van hogy rálépnek a gázra, vagy ha meg is áll mindkét sáv, a padkán kerüli őket a harmadik, ilyet is tállam már nem egyszer, nem kétszer csanakon az iskola előtt.”
 • 10. oPTiKa 2010. július 18. 18:33
  „A sok baleset oka valószínűleg az, hogy Németországban és Hollandiában most kezdődtek az iskolai szünetek, ergó megy haza a sok vendégmunkás...

  Amikor gyerek voltam, a szüleimmel gyakran jártunk a győri "KRESZ Parkba". Nem tudom, meg van-e még, de esetleg érdemes lenne bővíteni, felújítani.

  Vizsgák: Én a svájci rendszert tartom jónak. Vizsga után 2 évig próbajogsi, ami alatt kötelező részt venni egy vezetésbiztonsági és egy gazdaságossági tréningen.”
 • 9. ombi 2010. július 18. 16:41
  „Kedves fmarco: abban egyetértek veled, hogy a közlekedési szabályok tudása nagyon fontos.
  A kerékpáros jogosítvány előírását viszont ellenzem. Vagy ha igen, akkor legyen kötelező a gyalogosok részére is. Ez azonban felveti a kérdést: mi legyen azokkal az emberekkel, akik nem tudják/akarják megszerezni a gyalogos jogosítványt: várom a megfontolt javaslatodat.
  Ez a rengeteg baleset zömmel olyanokkal történt, akik valamilyen KRESZ-oktatáson átestek, abból vizsgát tettek, tehát különböző mértékben, de TUDJÁK a KRESZ-t. Mégis vétenek, mert figyelmetlenek, azt hiszik magukról, jobban vezetnek a többségnél, azt vallják, ´ez a kis szabályszegés belefér, a másik sokkal súlyosabban vétett´, azt hiszik, tompítottnál is látják az akadályt, vagy azért, mert ők látnak, nekik nem kell világítás, és még sorolhatnám.
  Tehát nem a szabályok nem tudása, hanem a SZÁNDÉKOS figyelmen kívül hagyása a veszélyes.
  Ez ellen a magatartás ellen semmiféle engedély megszerzése nem véd meg.
  Hidd el, a biciklisek elsöprő többsége is tudja a rá vonatkozó szabályokat, akiken látod, hogy megszegik, nem tudatlanságból, ők is szándékosan teszik.
  Leginkább a nevelés, amit az anyukájuktól kellett volna megkapniuk, életük első három-négy évében, az hiányzik látványosan.

  Rendőrautókba kamera, bizonyítékkal a kézben figyelmeztetés, eljárás minden szabálytalankodóval szemben, gyalogostól terepjárósig. Következetesen, nem ám kampányszerűen! (tudom, macerás, de szerintem ezért kapják a fizetésüket)”
 • 8. ballalajka88 2010. július 18. 15:15
  „Csaje!
  Van olyan baleset is ahol nincs sérülés. Pl. egy apró kis koccanás is baleset, de a lökhárítókon kívűl nem sérül semmi. Szal a 67 sérüléssel illetve halállal végződött balesethez adjál még hozzá 82-t és máris 149-nél jársz!”
 • 7. csaje 2010. július 18. 15:01
  „Egy nap alatt mintegy 150 baleset történt.
  Az elmúlt 24 órában 149 baleset történt, öt halálos kimenetelű volt, 22 súlyos, 40 pedig könnyű sérüléssel végződött.Valami nem stimmel a matekkal.A 67 az nem 150 sőt a 149 sem.de ha még hozzá adjuk a 24 órát akkor sem jön ki.”
 • 6. Valaki89 2010. július 18. 14:16
  „Kedves fmarco!

  Teljesen egyet értek Veled azzal,hogy gyerekeket alap kresz oktatásba kéne részesíteni!Bár a 6 éves kort egy kicsit korainak tartom:-),de én is szükségét érzem! Ugyanúgy használják az úttestet,mint az autósok csak ők tudják a kresz-t,a biciklisek java része pedig nem...Az 5-10 évente való vizsgát picit fölöslegesnek tartom,mert sajnos a sok baleset nem a kresz tudásának a hiánya miatt van,hanem a sok-sok "nagyon vezetni tudó,száguldozós,esélytelenül előzők" miatt van. Ebben csak az az elkeserítő,hogy sokszor olyan veszítik életüket,akik nem vétkesek...:(”
 • 5. Powerarc 2010. július 18. 13:05
  „Tegnap motorral mentem a 82-esen, egy régi Golf utolért, de amíg nem tudott megelőzni, szinte 0 követési távolságot tartott. Amikor végre megelőzött, olyan koromfelhőt produkált a széthajtott-tuningolt dízel motorja, hogy álcázófüstnek is elment volna. Baromi sürgős dolga lehetett, hogy annyira sietett....”
 • 4. fmarco 2010. július 18. 12:58
  „Sokan állat módjára vezetnek, senki másra nincsenek tekintettel. Nemcsak a gyorshajtás a fontos, ezt azért észre kellene venni, én például kötelezővé tenném, hogy 5, vagy 10 évente Kresz-vizsgázni kellene az autósoknak. Ja és 6 évesen Kresz alapok oktatása, és biciklihez kresz-vizsga!!! TAlán változna kicsit”
 • 3. AHA 2010. július 18. 12:45
  „Horvátországban az autópályákon lévő kapus rendszer a balkáni idiotizmus gyakorlati megjelenítése! Mesterségesen hoznak létre dugókat, főként a zágrábi kapuknál. Egyszerűen megutáltatják az amúgy gyönyörű tengerpartjukat.”
 • 2. mr_akkush 2010. július 18. 11:02
  „Vigyázzunk egymásra, tisztességes magyar emberek!”
 • 1. Truder 2010. július 18. 10:47
  „Ez nagyon sok...
  Mindenkinek szép nyarat, balesetmentes közlekedést!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gyermekbaleset - három éves kislány az áldozat

Meghalt egy hároméves kislány abban a közlekedési balesetben, amely szombat este történt a… Tovább olvasom