Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Egy nap alatt 153 közúti baleset történt az országban

Az elmúlt 24 órában országszerte 153 közúti baleset történt: egy halálos kimenetelű volt, 16 súlyos, 46 pedig könnyű sérüléssel járt.

A rendőrség közleménye szerint a Nyugat-Európába visszautazó - főként szerb, macedón és török - vendégmunkások miatt Röszkénél nagyobb forgalom várható, 1-2 órás várakozási idő is előfordulhat.

A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok számára a 8 órától 18 óráig nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják. Ugyancsak 1-2 órás várakozás várható Ártándnál vasárnap a késő esti óráktól hétfő délelőttig a belépő teherforgalomban. Záhonynál vasárnap estig a személyautóval érkezők, illetve a kilépésre jelentkező teherautó vezetők számíthatnak nagyobb mértékű, 2-3 órás torlódásra.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy ezen a hétvégén rendezik meg Máriapócson a Nagyboldogasszony napi búcsút, amelyre jelentős számú hívő érkezését várják Kárpátaljáról. Emiatt a tiszabecsi és a beregsurányi közúti határátkelőhelyen többször felerősödhet a forgalom, akár félórás várakozások is kialakulhatnak.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órán át nyitva tartó beregsurányi közúti határátkelőhelyet, a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között fogadó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Mint a rendőrség közleményében olvasható, a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Olvasóink írták

 • 1. akela4 2010. augusztus 15. 22:00
  „A közlekedési morálról egyáltalán nem beszélhetűnk magyarországon!
  A szabályok semmibevevése mindennapos gyakorlat!
  Egyes közlekedők kritikán aluli viselkedése pedig elszomorító képet mutat, mert kiskecske módján kényszerítik ki elsőbbségüket olyan helyzetekben is, amikor a kressz nem nekik említi azt!
  Tolarenciáról és segítőkészségről pedig talán azért nem hallottak, mert csak beíratkoztak a tanfolyamra és rendszeresen hiányoztak!
  Ráadásúl az utjaink is katasztrófális állapotban vannak, ami még fokozza is a balesetveszélyt!
  Hiába szigorították meg a műszaki vizsgáztatás feltételeit, mert már az ügyeskedők ismét találtak kiskapukat!
  Ráadásúl a balsetet okozók egyedi elbírálása is megmagyarázhatatlan módon ösztönöz a szabályszegésre, mert jópár vétkes megússza összeköttetése, vagy pénza által!
  Ha péda kellsorolhatok egy pár kirívó esetet:
  császár elődke, stol bucika, a részegen több autót összetört rendőrkapitányról ne is beszéljűnk!
  Olyan esetről is tudok, hogy a rendőrségről bizonyítékok tüntek el, hogy az ismerős megússzon kényes gázolási ügyét!
  Úgyhogy van mit bepótolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyásos gázolás Csepelen

Cserbenhagyásos, halálos gázolás történt szombaton késő este Csepelen. Tovább olvasom