Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egy mukkot se!

Mux az önjelölt világjobbító meg akarja tanítani embertársait a felelősségérzet és az ideálok fontosságára - ezért harcba indul a kisebb-nagyobb vétkek ellen. Reszkethetnek a bliccelők, az uszodai medencébe pisilők, a tiltott helyen parkolók és a graffitizők. Mux végre rendet tesz Berlin utcáin, s hőstetteit Gerd, az egykori munkanélküli, most Mux hűséges segítője videóra veszi.
rendező: Marcus Mittermeier

forgatókönyvíró: Jan Henrik Stahlberg
operatőr: David Hofmann
vágó: Daniela Boch, Andrea Guggenberger, Sarah Clara Weber

szereplő(k):
Jan Henrik Stahlberg (Mux)
Fritz Roth (Gerd)
Wanda Perdelwitz (Kira)
Joachim Kretzer (Björn)
Ruwen Schneider (Edgar)

A film sztorija

„Isten halott, a világon elhatalmasodott a káosz. Azonnal szükség lenne megváltoztatni, jobbá tenni."- gondolja és hangoztatja Mux, a hétköznapi, mondhatni: utcai filozófus, aki nagy előszeretettel nyilvánítja ki a saját tapasztalatait és elképzeléseit az élet szépségének meggyalázásáról. Mindent és mindenkit kritizál, csak úgy dőlnek belőle a Houellebecq – van-e, ki e nevet nem ismeri – idézetek.

De Mux harcos is, belnémet Szuperman, búsképű lovag, olyan valaki, akinek van mersze, hogy kiálljon az igazságtalansággal és megkülönböztetéssel szemben, még akkor is, ha néha szélmalomharcot kell ezért folytatnia.

És Mux – Sancho Panzájával az oldalán - elkezd rendet tenni maga körül. Kerül, amibe kerül.

Például a büntetlenségbe. Viszont mozgalmat teremt: bot- illetve Mux-csinálta purifikátorok lepik el a német városokat... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"Milyen lenne a világ zsebesek, BKV-lógósok, boltiszarkák, graffitisek és
mutogatósbácsik nélkül? Ez a kérdés a legtöbb ember fejében megfordul néhanapján, tenni ellene azonban szinte lehetetlen, mondhatni a szélmalomharc a modern városi társadalmi lét melléktermékei ellen felesleges időpocsékolás. Az egyesített Németország egy lelkes tenni vágyó fia, a filozófiát saját véleményére formáló Mux, az önkéntes igazságbajnok, aki a fent felsorolt bűntettek mindegyikét üldözi, ha kell kegyetlen eszközzel. Például a kutyasétáltató hölgy fejét jobban is megismerteti az eb által felelőtlenül elhagyott végtermékkel, levetkőzteti a bolti szarkát meztelenre, jól elpüföli a tizenéves falfirkászt, egy-két halálesetet is oszt, hiszen ez úgymond már belefér."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fordulat a Jackson-perben?

Egy újabb vallomással a fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt énekes javára billent a mérleg. Tovább olvasom