Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Egy izgalmas színésznő

Izgalmas, vibráló nő állt a Széchenyi István Városi Könyvtár alkalmi színpadán, hogy Heltai Jenő nyomán a végzet asszonyairól meséljen. Ráckevei Anna a Soproni Ünnepi Hetek egyik rendezvényén aratott nagy sikert önálló estjével.
Ráckevei Anna
– „ Markáns színészegyéniség " – az Új Színház ismertetőjében ezzel az egyetlen jelzővel illeti önt. Ez valójában elismerést jelent, mégis nem szab szűkebb kereteket a szereplehetőségeknek ? – faggattuk az előadás után Ráckevei Annát.
– Szerencsére ezt nem éreztem a pályám során, hiszen széles a spektruma a kapott szerepeimnek. Így például játszottam a Csongor és Tündéből Tündét, játszottam Elektrát és Antigonét is... Itt Sopronban pedig egy vidám önálló esttel léphettem fel.

Önálló est

– Egy önálló est igazi nagy falat egy színész számára. Ezzel dédelgetett álma vált valóra, vagy inkább bíztatni kellett, hogy ez a szerep is Ráckevei Annára szabott ?
– Az az igazság, erre erősen rábeszéltek engem az Óbudai Társaskörben. Saját magam is meglepődtem, hogy ezt így kitalálták nekem, de úgy látszik, működik.
– Ez az irodalmi est az örök nő számtalan arcát villantotta fel. Ön mennyire érzi jól magát a bőrében nőként ?
– Nagyon jól érzem magam a bőrömben mindazokkal az apró vagy éppen nem apró gondokkal és bajokkal együtt, ami egy nőnek biztos, hogy a sajátja. Ezek a problémák pedig függetlenek attól, hogy egy nő hány éves, vagy éppen mi a szakmája. Én jelenleg köszönöm szépen, jól vagyok.

A „ pr-színészekről "

– Ráckevei Annát valójában csak a szerepei kapcsán ismerheti a közönség, nem tűnik fel bulvárlapok címlapján, nem vendégeskedik manapság népszerű könnyed műsorokban. Tudatos mindez ?
– Való igaz, szerintem vannak az úgynevezett „ pr-színészek " , és vannak azok, akik a színpadon színészek, és azonkívül igyekeznek normális emberek maradni. Pk nem azt tartják fontosnak, hogy a színpadon kívül éljék meg a színészetüket. Én igyekszem csupán a színpadra korlátozni a színészi tevékenységemet. A tévében pedig a Lyukasórában láthatnak a nézők, de az sem rólam szól, hanem a versekről, amelyek engem már óvodás koromban rabul ejtettek. A Lyukasórának köszönhetem, hogy nem távolodtam el a költészettől.
– Itt ül mellettünk nyolcéves kislánya, Juli. Az ő figyelmét megpróbálja tudatosan ráirányítani az irodalom szépségeire ?
– Igyekszem a maga útján hagyni, amennyire lehet. Erőszakkal megszerettetni valamit amúgy sem lehet sem vele, sem más gyerekkel. Remélem, magától is rátalál az irodalomra. Szerintem a példa nagyon sokat számít, márpedig Juli sokat lát a kezünkben könyvet.

Balatonra, Prségbe, erdélyi lakodalomba

– Juli nagyon örül, hogy eljöhetett anyukájával a soproni fellépésre. Mennyi időt tudnak még együtt tölteni ezen a nyáron ?
– Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen ez a nyár teljesen szabad, nincs munkám, ugyanakkor minden időmet együtt tölthetem a családommal, erre pedig már nagyon vágyunk. Az már biztos, hogy Balatonra többször is lemegyünk majd, hiszen a nagyszülők ott laknak, ezenkívül az Prségben is eltöltünk egy kis időt, és Erdélybe is elutazunk egy lakodalomra. Ez utóbbi azért is fontos számomra, mivel édesanyám erdélyi, és nagyon közel áll hozzám ez a vidék.
– Elképzelhető, hogy ezen a lakodalmon egy szép magyar verssel örvendezteti meg az ifjú párt ?
– Bevallom erre nem gondoltam, de most, hogy így mondja, lehet hogy körülnézek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focivébé és söripar

A hazai sörgyártók elégedetten nyugtázzák, hogy az ágazat sikeres, a magyarok egyre több habos nedűt… Tovább olvasom