Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Egy hete rabolt ki egy idős asszonyt, már el is ítélték

Kirabolt a szomszédja egy idős asszonyt; a rendőrségi nyomozás után az elkövetőt egy héten belül bíróság elé állították, nem jogerősen hat év hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta: az ózdi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett a bejelentés, amely szerint Királdon kiraboltak egy 82 éves nőt. A putnoki rendőrőrs nyomozói megállapították, hogy a sértett Sajóvelezdről busszal utazott haza, amikor 38 éves szomszédja felajánlotta segítségét. A férfi miután hazavitte az asszony csomagjait, egy vélt sérelem miatt szidalmazni kezdte, majd a verbális agressziót tett követte. A férfi személyi szabadságában is megsértette a mozgásában korlátozott nőt, aki a földön fekve sokáig nem tudott segítséget kérni - ismertette a részleteket a szóvivő.

Hozzátette: a támadó mindeközben a lakásban felkutatta áldozatának pénztárcáját is.

A rendőrség a 38 éves királdi férfival szemben személyi szabadság megsértése, könnyű testi sértés, magánlaksértés és rablás miatt indított eljárást, amelynek iratait vádemelési javaslattal megküldte meg az ügyészségnek. A bűncselekmény napjától számított egy héten belül a bíróság 6 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztést szabott ki a gyanúsítottal szemben, az ítélet nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 8. nyunyi 2011. május 16. 23:56
  „MINKET HIVATALOSAN,KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL "RABOLTAK "KI TÖBB MINT FÉL ÉVE.TÖBB MILLIÓRÓL VAN SZÓ.EGY HIVATALOS SZERV SEM PRODUKÁLT AZ ÜGYBEN SEMMIT.ÉS MÉG AZ ÚJSÁGOK SEM ÍRTÁK MEG.BOLDOG LENNÉK,HA ILYEN GYORSAN LEZÁRNÁK A MI ÜGYÜNKET IS.”
 • 7. accelerator 2011. május 16. 20:49
  „Gyorsított eljárás! Jóóóóóóóó! Legyen ez példaértékű az elkövetőknek, és a törvényhozóknak is!”
 • 6. Jánosi 2011. május 16. 20:38
  „Ha a gyakran emlegetett kisebbségünk prominens tagja lenne, nem kapott volna ilyen gyorsan 6 év letöltendőt. Főleg nem rablásért, amikor még gyilkosságért is felmentettet kapnak, nem egy esetben!”
 • 5. zeta62 2011. május 16. 16:36
  „Patrubány levele Morvainak: Bűnpártolást követ el, aki ki akarja iktatni a cigánybűnözés fogalmát
  Dr. Morvai Krisztina
  európai parlamenti képviselő asszony részére
  Budapest - Brüsszel
  Tisztelt Képviselő Asszony!
  Kedves Krisztina!
  Megdöbbenve olvastam a tegnapi híradást, mely szerint Ön is kerülendőnek nevezte a ,,cigánybűnözés" szó használatát.
  Ez a hír felszólalásra késztet, a magyar nyelv és a magyar nép védelmében.
  Magyarul a ,,cigánybűnözés" nem jelenti azt, hogy minden cigány bűnöző lenne.
  Miként a ,,magyarverés" szó sem jelenti azt, hogy minden magyart megvernének.
  De jelenti a ,,cigánybűnözés" szó azt, hogy feltűnően sok bűnöző cigány van ma Magyarországon.
  Miként a ,,magyarverés" szó is azt jelenti, hogy feltűnően sok magyart vernek meg pusztán magyarsága miatt, szerte a Kárpát-medencében.
  Ön ne tudná ezt, aki három évvel ezelőtt még Mohácsi Viktória fenyegetéseivel szemben védte meg a ,,cigánybűnözés" fogalmát, és ezáltal a magyar nyelvet?
  Orbán Viktor miniszterelnökkel kezdve, Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatva súlyosan kárhoztatok mindenkit, aki - magyar nyelvünket kifordítva, annak mély értelmi összefüggéseit tagadva - emberi jogok védelmére hivatkozva próbálja elkendőzni a tényeket.
  Ahhoz, hogy egy súlyos társadalmi problémára megoldást lehessen találni, előbb fel kell azt tárni. Ahhoz, hogy fel lehessen tárni, ahhoz előbb nevén kell nevezni. Ezt teszi a magyar nyelvben finoman és árnyaltan a ,,cigánybűnözés" szó. Finoman és árnyaltan, mert lehetne kendőzetlenül is beszélni, úgy, mint tette azt másfél évvel ezelőtt a miskolci rendőrkapitány, aki elmondta, hogy kétszáz utcai bűncselekmény történt, és valamennyinek elkövetője cigány volt.
  Aki ma Magyarországon a cigánybűnözés fogalmának lejáratásával, kiiktatásával, netán tiltásával nehezíti a jelenségek tényszerű megismerését, az akarva-akaratlanul magyarellenes bűnpártolást követ el.
  Kérem Önt, ne essen ebbe a csapdába.
  Kérem Önt, használja politikai befolyását arra, hogy Magyarországon is, miként annyi más országban, reális bűnözési statisztikák birtokába jussunk.
  Mert ha igazak azok az állítások, mi szerint ma Magyarországon a súlyos, életellenes bűncselekmények abszolút többségét egy tíz százaléknál kisebb lélekszám-arányú népcsoport tagjai követik el, az bizonyára speciális jogalkotói, jogalkalmazói, valamint társadalomszervezési, bűnmegelőzési és büntetési megoldásokat követel és parancsol.
  Tisztelettel és szeretettel
  Patrubány Miklós István Ádám,
  a Magyarok Világszövetségének elnöke
  U.i. Kérem, tekintse levelemet nyílt levélnek.
  (Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat)”
 • 4. zeta62 2011. május 16. 16:02
  „2-3

  Láttatok ti már olyat, hogy ilyesmiért egy romát ilyen gyorsasággal letöltendőre ítéltek???”
 • 3. annobon 2011. május 16. 15:16
  „csak a nagy számok törvénye alapján...”
 • 2. bojtár 2011. május 16. 15:00
  „ááá dehogy”
 • 1. zeta62 2011. május 16. 14:53
  „Na, akkor ez se roma volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről

Szakács Imre hozzászólása után lezárták a vitát, mire kivonult az MSZP. A KDNP azt sérelmezte, hogy nem kapott szót, így ők is kivonultak az alkotmányügyi bizottság üléséről. Tovább olvasom