Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Egy helyrajzi számon...

„ Nem értem, miért sújtották a lányomat növényvédelmi bírsággal, amikor rendesen gondozza kertrészét, s nem az ő hibájából gazosodott el a más által birtokolt, elkerített rész” – panaszolta Kricskovics Gyula. A soproni polgármesteri hivatal szerint helyesen jártak el.
– Huszonhét éve annak, hogy amikor megvettük a soproni Sörházdombi úti ingatlant, mi, tulajdonosok elosztottuk, s kerítéssel el is választottuk a kertet, ami összesen mintegy ezerhatszáz négyzetméter – fogott történetébe Kricskovics Gyula. – Értelemszerű, hogy ha a másik részen nem gondozzák megfelelően a zöldterületet, amelyet aztán felver a gyom, ahhoz nekünk gyakorlatilag semmi közünk sincsen. Éppen ezért nagyon meglepődtünk, amikor a közelmúltban növényvédelmi bírságot kapott a lányom, mint az ingatlan egyik tulajdonosa. Nem a tízezer forintot sajnáljuk, hanem az igazságérzetünk berzenkedik: a gondozatlan kertrész tulajdonosát be lehetett volna azonosítani.
A polgármesteri hivatalban érdeklődésünkre elmondták, a hatályos jogszabályok alapján jártak el, amikor valamennyi tulajdonosra környezetvédelmi bírságot szabtak ki.
– Az érvényben lévő rendeletek szerint egyedi ügyekben tájékoztatás nem adható ki, általánosságban viszont elmondhatjuk, hogy irodánk a földhivatali nyilvántartás alapján, az ott feltüntetett tulajdonosokkal szemben köteles adott esetben lefolytatni a hatósági eljárást. Ha az iratanyagok nem tartalmaznak használat szerinti megosztást, akkor nincs alapunk vizsgálni az ilyen jellegű körülményeket – nyilatkozta Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom