Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Egy helyi érdeklődő volt

a Hany Istók üzemeltetésére

Kapuváron a viták középpontjába került a be nem fejezett ipartelepi út sorsa, illetve a Hany Istók Kerékpáros Centrum elhúzódó átadása. Biró Péter polgármester reagált a felvetésekre.
– Az ipari park I. és II. jelű útjához azért nem készült közel százmillió forintért főúti csatlakozás, mivel ehhez nem nyertünk támogatást, a teljes összegre pedig nem volt fedezet a költségvetésben – mondta el Biró Péter. A csatlakozás megépítése akkor lehetséges, amikor azt a beruházói igények indukálják, tette hozzá.
Kapuváron a kerékpárcentrum üzemeltetőjének személyét is vitatják. Biró Péter úgy tájékoztatott: a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetőjének kiválasztása – a legjobb ajánlatot tevő – nyílt ajánlattételi eljárás keretében, testületi döntés alapján történt. Hozzátette, a helyi vállalkozások közül – bár mindenkinek lehetősége volt rá – egyedül a Flóra Kft. nyújtott be ajánlatot. Az üzemeltetéshez azonban a bérlőnek még további többmilliós beruházásokat kell megvalósítania, továbbá számos kötelezettséget teljesítenie. Az előzetes adatok alapján a beruházás teljes bekerülési költsége – negyvenkilencmilliós saját erő mellett – kettőszázhétmillió forint. A projekt megvalósítását a Phare CBC és a Belügyminisztérium támogatta. – A megtérülés a működés során generált hatások (teremtett munkahelyek száma, helyi adók növekedése, a városmarketing erősödése, az ide látogató turisták számának növekedése stb.) mértékétől függ – mondta Biró Péter. Úgy véli, pénzügyi értelemben a megtérülésről nincs értelme beszélni, hisz a létesítmény, mely a helyi idegenforgalmi fejlesztések egyik eleme, a város vagyonát gyarapítja majd. – A siker így is többévnyi előkészítő munka eredménye – mondta Biró Péter.

Haladék

Borsodi Tamás kapuvári főjegyző elmondta: a kerékpároscentrum műszaki átadás-átvételi eljárása tegnap megkezdődött. A kivitelező október 9-ig kapott haladékot a hiánypótlásmentes átadás lezárására. (Az egyszer már meghosszabbított határidő szeptember 30. volt.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom