Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Egy gén felelős a túlzott alkoholfogyasztásért?

Egy, az amerikai kormányzat felkérésére készített tanulmányban amerikai orvosok azt közölték, hogy egy új gént sikerült azonosítaniuk. Állításuk szerint, ez az újonnan felfedezett gén felelős a túlzott alkoholfogyasztásért.
Egy, az amerikai kormányzat felkérésére készített tanulmányban amerikai orvosok azt közölték, hogy egy új gént sikerült azonosítaniuk. Állításuk szerint, ez az újonnan felfedezett gén felelős a túlzott alkoholfogyasztásért. Olyan állati baktériumtörzseken végeztek kísérleteket, amelyeknél az alkohol iránti vonzalom bizonyíthatóan, öröklött módon alacsony, illetve magas volt. Mindezek alapján a kutatók azt állítják, hogy molekuláris mechanizmusok felelősek a mértéktelen ivás kialakulásáért.

Dr. Ting-kai Li a Nemzeti Alkoholfogyasztás és Alkoholizmus Kutató Intézetének igazgatója így kommentálta az eredményeket: „Az eredmények segítségével jobban megérthetjük az alkoholizmust. Továbbá a mértéktelen fogyasztást determináló molekulák elemzése megkönnyítheti a betegség kezelését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom