Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy év múlva épülhet a kaszinóváros

Folytatás az 1. oldalról.

– A kaszinókat és szállodákat a Bezenyéhez tartozó területen építjük fel, míg Hegyeshalom közigazgatási területén lesznek a különböző sport- és kiszolgálólétesítmények. Az itt húzódó ökológiai folyosó miatt a szabályozás nem enged magasabb építményeket – fogalmazott Hans Asamer osztrák üzletember.

Olyan nagy lesz, mint a győri Audi-gyár

– Már közel öt éve annak, hogy előálltak Euro Vegas ötletével, ám azóta sem indult el a beruházás. Mi történt az elmúlt években?
– Egy óriási projektről van szó. Ha minden elkészül, pontosan olyan nagy lesz, mint a győri

Audi-gyár. Ez rendkívül hosszú, jól előkészített tervezési időt kívánt. A szükséges vizsgálatokat csak úgy lehetett elvégezni, ha megfelelően előkészítettünk minden tervet. Fokozatosan kellett minden egyes lépést megtenni és egyet sem lehetett kihagyni közülük. Osztrák és amerikai egyetemek is készítettek szakvéleményeket a beruházásról. A szakértői vélemények egyhangúlag pozitív eredményt hoztak. Ezt követően láttunk neki a hatósági engedélyeztetésnek.
– Kellett menet közben változtatni a terveken?
– Szükségünk volt egy konkrét elképzelésre a beruházásról, amitől nem szabad eltérnünk. Egy ilyen nagy projekt esetében természetesen számos olyan ok akad, melyek módosítják a terveket, ám nagyobb változtatásra nem volt szükség.
– Az elmúlt évek alatt számos találgatás látott napvilágot a befektetők kilétét illetően. A közelmúltban elhangzott, hogy szeptember közepén nyilvánosság elé állnak. Lehet-e már tudni, kik ők?
– Olyan cégekről van szó, amik már hosszabb ideje működtetnek kaszinókat Las Vegasban és a világon több hasonló projektet valósítottak meg. A beruházás előtt alá kellett írnunk egy titoktartási nyilatkozatot, miszerint nem mondhatjuk el, hogy kik állnak a projekt mögött.
– Ön a területekkel vesz részt a beruházásban?
– A területek a tulajdonomban vannak és ezt természetesen beviszem a projektbe.
– Eddig mennyit fektettek be az előkészítésbe?
– Nagyon sokat...
– Az érintett települések miként álltak hozzá a beruházáshoz?
– Mindkét község pozitívan fogadta a terveket és szerencsére azóta is nagyon jól állnak hozzá, igyekeznek segíteni a munkát.

Október 3-án emelkedik jogerőre

– Kaptak a települések valamiféle juttatást ezért?
– Nem, ennek az előnyét majd elsősorban az adóbevételekből fogják érezni.
– Mikor kezdődik az kivitelezés?
– A Pénzügyminisztériumtól megkaptuk a koncessziós engedélyt, ami október 3-án emelkedik jogerőre. Ezt követően féléves tervezési időszak következik. Negyven tervező fogja elkészíteni a kaszinóváros végleges terveit. Ezután körülbelül két hónapig tart az engedélyeztetés. Terveink szerint jövő év őszén kezdődhet meg az építkezés és 2009 nyarán nyitja meg kapuit Euro Vegas.

Tizenhárom éves kapcsolat

Hans Asamer 1993-ban került először kapcsolatba Hegyeshalommal, amikor megvásárolta a kavicsbányát. Három évvel később vásárolt területeket a Lajta–Hanságtól azzal a céllal, hogy logisztikai központot hozzon létre itt. Időközben került kapcsolatba a Las Vegas-i befektetőkkel és döntöttek a kaszinóváros megépítéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom