Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

egy esztendő, két világbajnoki cím

Idén Nagy Pétert választották a legjobb magyar ifjúsági kenusnak. A Győri Vízisport SE válogatott versenyzője sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen két világbajnoki címet szerzett. A napokban edzőtáborban készült.

kajak-kenu

Igazán nem panaszkodhat eredménytelenségre Nagy Péter, a Győri Vízisport SE kenusa. A sportoló augusztusban Kövér Mártonnal közösen aranyérmet szerzett a nyári szegedi síkvízi ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon. Sikerével sporttörténelmet írt, hiszen Győrnek addig még nem volt ifjúsági világbajnoka. Sőt, ikertestvérével, a szintén győri színekben versenyző Nagy Gergellyel közösen négyesben még egy bronzérmet is begyűjtött. Remek formában volt a perthi maratoni világbajnokságon is, itt egyesben utasította maga mögé az egész mezőnyt és állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A felsorolt eredmények tudatában egyáltalán nem volt meglepetés a hír: Kövér Mártonnal együtt megkapta a legjobb magyar ifjúsági kenusnak járó díjat.
A győri sportoló a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a 2005-ös év abszolút jól sikerült számára, ennek ellenére váratlanul érte a kitüntetés. A fővárosban, a budai várban tartott fogadáson vehette át a jól megérdemelt kupát, illetve egy napszemüveget.
A kenus egyébként a napokban a dunavarsányi edzőtáborban készült. A téli időszakban elsősorban az erőnléti felkészítésen van a hangsúly. A sportolótól megtudtuk azt is, jövőre a felnőtt-világbajnokságra vagy az U23-as athéni Európa-bajnokságra szeretne kijutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reá vetett kő

Az vesse reá az első követ... – mondá Jézus, és szemlátomást igaza volt. Megkövezni egy nőt,… Tovább olvasom