Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy egyesület szerint feketén szedték a parkolási pénzt Miskolcon

Jogosulatlanul jutott parkolási bevételhez a miskolci önkormányzat parkolási cége, a Régió Park Kft.

Az elmúlt év december 24-től ez év január 4-ig, amikor is ingyenes volt a parkolás a városban, ennek ellenére a parkolóórák elnyelték a forintokat, és még bizonylatot sem adtak ki - közölte Hircsu Ákos, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (Szeme) elnöke kedden, sajtótájékoztatón. Az elmúlt év utolsó hetében ingyenes volt a parkolás Miskolcon, ám a parkolóórákon ezt nem tüntették fel, a szerkezetek elnyelték a forintokat, bizonylatot nem adtak, így adózatlan, vagyis fekete nyeresége keletkezett közvetve az önkormányzatnak, közvetlenül pedig parkolási cégének - mondta Hircsu Ákos.

A Szeme elnöke azt is közölte: miután Miskolcon mintegy százötven parkoló található, így vélhetően több százezer forint jogosulatlan bevétele származott a parkolási cégnek az ingyenes parkolási napokon.

A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület vizsgálja annak lehetőségét, hogy a miskolci parkolási rendszer ettől az esettől függetlenül is fennálló visszásságai miatt az Alkotmánybírósághoz fordul, hasonló határozatot remélve, mint amilyet a fővárosi parkolási rendszer kapcsán november 17-én hozott. Úgy vélik, hogy Miskolcon sokkal inkább átláthatatlan jogilag a parkolási helyzet, mint Budapesten - mondta Hircsu Ákos.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. január 12. 19:58
    „Érdekes! A teljesítmény adóval meg van fizetve a közút használata teljes hossza és szélessége. De, ha a haver szedi engedéllyel a pénzt azért, hogy a nem haver megáll rajta, akkor az jogos. De, ha a nem haver szedi a parkoló díjat, akkor az nem jogos, mert neki nincs engedélyezve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilona Malom Kft.: nyomott árak a gabonaértékesítésben

A szolnoki Ilona Malom Kft. a tavalyi kenyérgabona-készletének 90 százalékát már értékesítette, Tovább olvasom