Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Egy csepp figyelem - magunkra, a cukorbetegekre - Fotók

A cukorbetegség mára népbetegséggé vált és sajnos egyre gyakrabban jelenik meg gyermekeknél.

Számos új programot és kezdeményezés elindítását jelentett be budapesti sajtótájékoztatóján a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért évek óta küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A rendezvényen a különféle programok képviseletében jelen volt Wolf Kati, Pokorny Lia, Janicsák Veca és Szellő István is.

Az alapítvány a Kolibri kiadóval közösen egy mesekönyvvel jelentet meg az év végére, amelynek szerzője Finy Petra. A történet főhőse egy pegaur, egyik fontos szereplője pedig Glu, a cukorbeteg kisfiú, aki testvére, Glenda révén ismerkedik meg a pegaurok csodás világával és keveredik mindenféle érdekes kalandba. A könyvvel nem csak az érintetteket szeretné az alapítvány megszólítani, hanem minden kisgyerekes családot, mert hitük szerint a diabéteszt körülvevő tabu-jelenség lebontása nagyon sokat segíthet a megelőzésben, a diszkrimináció megszüntetésében és a cukorbetegséggel való együttélésben is.

Egy csepp figyelem.


A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt az alapítvány idén meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amivel célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy finomított cukor nélkül is nagyon is finom lehet egy édesség. A versenyre olyan receptekkel jelentkezhetnek majd a cukrászatok, amelyek hozzávalói közt sem a mesterséges édesítőszerek, sem a finomított cukor nem szerepel. A győztes receptet a Magyarország Tortája díjjal egy időben, augusztusban hirdeti ki az alapítvány.

A Wasárnapi Művész Piacról (WAMP) ismert tervezővel, Wild Judittal közösen az alapítvány májusban egy limitált szériás, kézzel készített ékszerkollekcióval is debütál. A Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak együttműködés szlogenje: „Most mutasd meg!" A designékszereken a „Cukorbeteg vagyok" illetve a „Stop Diabétesz!" feliratok szerepelnek.

Júniusban indul az Egyszer Élünk Körút, amelyen az ország legnagyobb fesztiváljait látogatja végig az „egycseppes" csapat, ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérési és tanácsadási lehetőséget kínálva sok ezer ember számára. Az alapítvány a cukorbeteg életmód program ajánlójaként csatlakozott továbbá a Life.hu Ez Zsír! elnevezésű, személyre szabott, ingyenes fogyókúra- és mozgásprogram cukorbetegeknek szóló részéhez is.

Az alapítvány idén is megszervezi május 21-e és 27-e között, valamint novemberben az Egy Cseppes Patikahetet az ország több, mint 500 „egycseppes" gyógyszertárában; és novemberben, több ezer ember részvételével megrendezi a hetedik Egy Csepp Világnapot.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt – amely mára Magyarország egyik legjelentősebb nonprofit szervezetévé nőtte ki magát – Erős Antónia alapította 2005-ben. Az alapítvány idén kiemelten nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a fiatal felnőtteket és a gyermekes családokat is meg tudja szólítani, hiszen a cukorbetegség sok esetben megelőzhető.
Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. Tegyen Ön is azért, hogy családja, barátai megelőzzék a cukorbetegséget, vagy ha érintettek, mielőbb orvoshoz kerüljenek. Méresse meg saját vércukrát legalább évente egyszer, vagy mérje meg a patikákban és erre hívja fel környezete figyelmét is! Éljen egészségesen, kövesse tanácsainkat, tegyen a cukorbetegség ellen!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy társasház Dunakeszin, 70 embernek kellett elhagyni a házat

Kigyulladt egy négyemeletes ház felső emeletének egyik lakása Dunakeszin. Tovább olvasom