Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Egy csepp figyelem

Erős Antónia alapítványának hétvégi rendezvényén még Csonka Picit is rávette egy gyors tesztre.

Erős Antónia egy csepp együttlétre hívott. A híradós invitálására sok ezren vettek részt  alapítványának családi napján, hiszen Antónia évek óta személyes példájával is felhívja a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség egy kis odafigyeléssel korán felismerhető.

- Ide több ezer ember jött el, hogy tizenegyféle szűrést kipróbálhasson, amire nem biztos hogy elmegy egy egészségügyi intézménybe – mondja a híradós.

Antónia ezzel a céllal hozta létre az alapítványát is egy évvel ezelőtt, hiszen saját magán tapasztalta, milyen fontos a megelőzés és a rendszeres kivizsgálás.

- 1995 tavaszán rövid idő alatt fogytam. Ha most 57 vagyok, akkor 48 kg-ra, ami rohamos, látványos fogyás volt. Állandóan szomjas voltam, nagyon fáradékony. Volt hogy már nem tudtam felkelni, olyan gyenge voltam.

A betegség diagnosztizálása után Netti egy hónapig volt kórházban és ezek után teljesen megváltozott az élete. Nemcsak azért, mert rendszeresen inzulinra van szüksége.

- Azt szoktam mondani, azóta élek egészséges életet, amióta cukorbeteg

vagyok. Négyszer, ötször eszem, heti háromszor tornázom, és próbálok figyelni, hogy egészséges dolgokat egyek.

A híradós alapítványa indította el azt a patikai vércukormérő-programot is, amiben eddig több, mint harmincezer ember vett részt. Ebből a közismerten hipochonder Csonka András eddig kimaradt, de Antónia biztatására alávetette magát egy apró szúrásnak, majd félve várta, hogy milyen is lesz a vércukor szintje.

- Jó. Az utolsó három hónap átlagát megmérték és az is jó volt, bár határesetnek számít, de jó - magyarázza Pici.

Erős Antónia a mindennapokban remekül érzi magát, és azt reméli, hogy a jövőben már csak az egészség nagyköveteként kell betegséggel foglalkoznia -  egy cseppnyi figyelmet kérve másoktól is.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom