Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egy álláshirdetésre átlagosan 27-en jelentkeznek

Egy-egy álláshirdetésre átlagosan 27-en jelentkeztek a 2011 júniustól augusztusig eltelt 92 napban a Workania.hu internetes állásportál legfrissebb felmérése szerint.

A kutatás összefoglalója a legnépszerűbbnek a bankszektor álláshirdetéseit nevezi, ezekre ugyanis átlagosan 53-an küldték el jelentkezésüket. Alig kevesebben, átlagosan 51-en jelentkeztek egy segédmunkási álláshirdetésekre.

A humánerőforrás, valamint a marketing, a reklám és a pr területen meghirdetett állások hirdetéseire átlagosan 50 jelentkező jutott.

Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresőké nem növekszik.

A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.

A földrajzi régiók szerint a vizsgálat Somogy megyében találta legaktívabbaknak az álláskeresőket: átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egy meghirdetett állásra.

Olvasóink írták

 • 9. Dozer 2011. szeptember 14. 08:13
  „Nem gondoltam volna, de a közelmúlt tapasztalatai alapján Umberto-nak tudok igazat adni.
  Nem beszélve a kitépett kockás spirálfüzet lapjára kézzel íródott önéletrajzról... jah és nem volt egyik pozícióra sem 27... max 5-6 jelentkező.
  Az is érdekes, hogy aki alkalmas volt az rendelkezett bejelentett munkahellyel az interjú időpontjában.. hmhm.”
 • 8. Jandex 2011. szeptember 14. 05:22
  „7. umberto 2011.09.13. 20:03
  Ahogy lesz egy kis időm megsiratlak!:)))”
 • 7. umberto 2011. szeptember 13. 20:03
  „Igen, 27-szeres a túljelentkezés.

  Mert 27-ből:
  - 10 automatikusan küldi, nem is nézi meg miről van szó, csak az interjún lepődik meg, hogy "jé, itt dolgozni is kell"?
  - további 5 már alapból alkalmatlan - láthatná, ha elolvassa/megérti a hirdetést, de nekem kell neki megmondani, hogy itt egészen másról van szó, mint amit ő képzelt
  - további 5 el akarja hitetni velem, hogy egy segédmunkáért az Alföldről Győrbe hajlandó költözni (becsülendő, de hogyan gondolja komolyan, hogy itt nettó 70-80 ezerből - nem minimálbér - hosszútávon meg fog élni, úgy hogy hozza a családját, feleségét? Két hónap múlva itt fogja hagyni a cégemet 3.000 Ft-tal magasabb bérért, én meg újra kereshetek mást - nem vesződök vele.)
  - 3 bejelenti a bérigényét - igazgatói fizetés betanított munkára
  - és maradnak néhányan, akik közül választhatok

  Csak közben át kell magam rágni a nyilvánvalóan alkalmatlan 95% pályázatán. Amikor látszik, hogy kevesebb munkát fordítottak a "pályázat" megírására, mint én az elolvasásukra.”
 • 6. nyusz 2011. szeptember 13. 19:06
  „No menjünk 1 müanyag fröccsöntö üzembe,ahol szabályszerüen robotolják az alkalmazottakat,Abnormális normákat tüztek ki,és ha nem teljesitted, jegyzőkönyvet(munkahelyi fegyelmi ok) iratnak alá veled,s levonják a fizetésedből,ez a legjobbik eset.A rosszabik,hogy ezért ki is rugnak.”
 • 5. Muki81 2011. szeptember 13. 17:53
  „A legkevesebb jelentkezőre az (...)iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.
  Saját tapasztalatból tudom hogy ez nem igaz.”
 • 4. mozart 2011. szeptember 13. 17:47
  „Ha tényleg ennyi lenne a jelentkezők száma, akkor vennék maguknak a fáradtságot, hogy legalább visszaírjanak, vagy böffentsenek egyet, hogy ezúttal nem nyertél. Nekem emiatt van tele az a nagy bugyrosom. Én bezzeg öltözzek ki fessre, ők meg fülüket sem mozgatják. Ennyit azért megérdemelnénk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. bn 2011. szeptember 13. 15:15
  „kétlem, hogy csak ennyi lenne...
  A múltkor még a híradóba is bekerült, hogy több mint százan jelentkeztek egy darab utcaseprői állásra Budapesten, köztük tizenakárhány diplomás.
  Értékesítés, kereskedelem= "házalós" üzletkötő, akinek új ügyfeleket kell felkutatni jutalékos rendszerbe, vagyis ha nem sikeres akkor nem kap fizetést.
  Építőiparban az ember egy szinten van egy kalapáccsal... Fogyóeszköz... van helyette 10 másik ember, aki fele annyiért kétszer annyit dolgozik, és ezt pofátlanul ki is használják...”
 • 2. Loich 2011. szeptember 13. 13:33
  „Na meg vannak halálraítélt állások. Értékesítő: szakadj meg, de mivel nem hozod a kvótát( ha beledöglesz se vesz senki terméket v szolgáltatást, mivel baromira nem kell neki ), miért is adnék fizetést. Jöhet a következő.
  Aztán vannak azok a cégek akik havonta hirdetnek. Na ők azok akiktől menekülnek (vajon miért) vagy nekik senki se jó, illetve nem tetszik ha 5munkakör össze van vonva minimálbérért, és nem vagy lelkes... válság van, de azért nem kéne biorobotként kezelni senkit.
  Építőipar, az egy külön fejezetet megér, tesznek a biztonságodra, sokszor a szerződésedre, a pénzt meg várhatod hónapokig. De azért Józsikám, vasárnap ugye tudsz jönni...
  Vegyes a paletta. Javaslat: ha normális főnök vagy, minimálbéres állásra is találsz hosszútávra lelkes alkalmazottat.
  Ha álláskereső vagy: a legszarabb leg g*ibb dolgokbol, fönökökböl le kell zongorázni néhányat, mire normálisABB álláshoz jutsz, ha jutsz...”
 • 1. mozart 2011. szeptember 13. 13:22
  „Szerintem ennek minimum háromszorosa. És akkor még keveset mondtam...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még ez is: drágul a tej a szakértők szerint

Jelentősen nőhet a kereslet a tej iránt egy hónapon belül az Európai Unióban, ami a nyerstej-árak… Tovább olvasom