Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Egészségfelmérés

Magyarország - Országos lakossági egészségfelmérést végez az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); idén először interneten lehet kitölteni a kérdőívet.

A június 30-ig tartó programra bárki jelentkezhet, a kérdőív kitöltése 15–20 percet vesz igénybe; az anonim felmérésben az egészségi állapotról, életmódbeli szokásokról, az egészségi állapotot befolyásoló körülményekről kérdezik az embereket.

Az ÁNTSZ Országos Szakmai Módszertani Központ egészségmonitorozási osztálya előzetesen több mint háromezer település 196 ezer lakosát kereste meg elektronikus levélben, mellékelve egy azonosító számot, amellyel be lehet lépni az oldalra. Azonban azonosító kód nélkül is bárki csatlakozhat a felméréshez, ha ellátogat a http://www.olef.oszmk.hu oldalra.

A felmérés adatai alapján olyan népegészségügyi programok készíthetők, amelyek segítik a lakosság egészségének hosszabb távú megőrzését, az egészségben eltöltött életévek meghosszabbítását szolgálják. Segítségével meg lehet ítélni, megfelelő szintű-e az egészségügyi ellátás egy-egy kistérségben, az egészségügy mely területein van szükség fejlesztésre.

Akinek nincs internetelérhetősége vagy inkább papíralapú kérdőívet szeretne kitölteni, hívhatja a 06-1/476-6416-os vagy a 06-74/
510-209-es telefonszámot is.

Olvasóink írták

  • 2. Baradlay 2009. június 27. 05:10
    „Vigyazz a torkolyre!:))))))))))”
  • 1. éaa 2009. június 24. 20:02
    „Kösz, jól vagyok!
    Vigyázzatok magatokra! Adjon Isten, jó egészséget mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bandaháború: Kardokkal, baltákkal mentek egymásnak

Kardokkal, baltával, csövekkel támadt egymásra két társaság Dunaföldváron, a rendőrség hat embert… Tovább olvasom