Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Egész Hejcét kitüntették

A szlovák katonai repülőgép tavaly Magyarországon történt katasztrófájakor tanúsított önzetlen magatartásáért különdíjat adományozott Hejce község minden polgárának Frantisek Kasicky szlovák védelmi miniszter tegnap Pozsonyban.

Ítélet a gyilkos szakápolónő ügyében

Első fokon 19 év fegyházbüntetésre ítélték és öt évre kitiltották az országból azt a magyar nemzetiségq ukrán szakápolónőt, aki 2004 áprilisában megölt egy mozgáskorlátozott idős asszonyt a fővárosban. A nő a bíróság szerint szenvedélybeteggé vált, játékgépezett. Erre azonban nem volt elég pénze, ezért kölcsönöket kért idős betegektől. Az egyik kölcsönadó volt az emberölés sértettje, aki a helyzet tisztázására – vesztére – telefonon fel akarta hívni a nő élettársát. A vádlott és védője fellebbezést nyújtott be enyhítésért.

Az orvos gondatlansága vezetett a kisfiú halálához

Hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották azt a szigetvári orvost, akit gondatlannak találtak egy mandulamqtéten átesett kisfiú halálában. Az ötéves gyermek manduláit 2005-ben távolították el. Egy hét múlva a kisfiú torka vérezni kezdett, ám mivel az intézményben nem végeznek gyermek-mandulamqtéteket, az ügyeletes orvos, a későbbi vádlott mentőt hívott, hogy a beteget a pécsi gyermekkórházba szállítsák. A szigetvári mentőautókban – akárcsak a nem a megyeszékhelyről induló mentőkben – délután négy órától reggel nyolcig nincs orvos, ezért a doktor azt is kérte, hogy ezzel egy időben Pécsről Szigetvár felé induljon egy másik jármq, amelyen már orvos is tartózkodik, így a beteg félúton szakszerq ellátást kaphat. Mire a két mentőautó személyzete lebonyolíthatta volna a betegcserét, a kisfiú elhunyt. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom