Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

edzősködés helyett boldog nyugdíjasévek?

Csütörtökön menesztették Nagy Lászlót, az NB II-es Integrál-DAC edzőjét, aki azon gondolkodik, hogy befejezi szakvezetői pályafutását.

labdarúgás

A sikertelen Győri ETO elleni kupamérkőzés után mentette fel Nagy László edzőt az Integrál-DAC vezetése. Ahogy azt érdeklődésünkre elmondta, nem lepte meg a döntés.
– Egy-két sikertelen mérkőzés után minden együttesnél benne van a levegőben az edzőváltás, ezalól a DAC sem kivétel – kezdte Nagy László. – Köszönettel tartozom a lehetőségért, de hogy mi volt pontosan az indok, már nem foglalkozom vele. Általában ahová edzőnek megyek, ott a bajnoki cím az elvárás, s ez jól is van. Gondolom, a vezetés úgy látta, velem ezt nem lehet elérni. Nem akarok magyarázkodni, de talán alakulhatott volna másképp is.
– Mire gondol pontosan?
– Nyilván hibáztam én is, de ki tudja, mi történik, ha a kupameccsen az első helyzetet, ami előttünk adódott, Korsós berúgja vagy kicsit jobban koncentrálnak a védők s nem kapnak két gólt az utolsó percekben a Felcsút ellen, s itt sorolhatnám azokat a hibákat, amiket a játékosok elég gyakran elkövettek.
– Úgy fest, mostanában gyorsabban megválnak a tulajdonosok az edzőktől.
– Igen és nyilván nem lehet egy egész csapatot lecserélni, viszont el lehet küldeni egy edzőt, de nem biztos, hogy ilyen módon és annyiszor, mint sok helyütt teszik. Érdekes dolog s talán az edzőbizottság is tehetne annak érdekében, hogy ez a kissé diktatórikus rendszer ne így működjön. Persze lehet, hogy elérkeztünk egy olyan időszakhoz, amikor egy generációváltásra, egy reformra lenne szükség az edzőknél. Én mindig jószívű, játékospárti voltam, lehet, egy szigorúbb tréner eredményesebb lett volna az Integrál-DAC-nál.
– Mihez kezd ezek után?
– Bevallom, nagyon elgondolkodom azon, hogy érdemes-e folytatnom ilyen körülmények között az edzősködést. Októbertől jogosult vagyok a nyugdíjra, megvárom a januárban érvénybe lépő új törvényt s lehet, inkább a pihenés mellett döntök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételmérgezés

Ételfertőzés gyanújával mintegy félszázan fordultak orvoshoz, sokan pedig kórházi ellátásra is… Tovább olvasom