Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Édesapja karjaiban halt meg Jázminka, egy rokon gyújtotta rájuk a házat

Ép ésszel felfoghatatlan rémtettre szánta rá magát egy mezőcsáti férfi. B. Cs. rágyújtotta a házat a neki otthont adó rokonára. A tűzben a családfő és másfél éves kislánya is életét vesztette.
Rendőrautók sokasága lepte el hétfő reggel az egyik mezőcsáti utcát. Az egyenruhások egy kiégett háznál helyszíneltek, és még a sokat tapasztalt nyomozókat is megviselte, ami a lakásban fogadta őket.

Az üszkös romok között a háromgyermekes családfő, H. R. holttestére bukkantak, s karjaiban feküdt másfél éves kislánya is. A tűz hajnali fellobbanásakor még csak sejteni lehetett, ami később bizonyosságot nyert: valaki szándékosan gyújtotta fel az épületet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a 36 éves B. Cs.-t elfogták, őt gyanúsítják a kegyetlen tettel. A férfi egy veszekedés után borította lángba a házat. Megvárta, amíg H. R. és három gyereke elalszik, majd akcióba lépett. Még a szendergő gyerekek látványa sem ébresztett benne irgalmat. Miután a tűz továbbterjedt, elmenekült a helyszínről. A lángok közül csak H. R. 14 éves lánya és 12 esztendős fia jutott ki élve, egy pillanattal azelőtt, hogy felrobbant egy gázpalack.

A szomszédok szívszorító részleteket árultak el a tragédiáról. A nagyobbik lány állítólag maga futott ki a házból, a 12 éves fiút az édesapja menekítette ki - írja a borsonline.hu. H. R. ezután visszament a legkisebb gyerekért, de vele már nem jutott ki. Az apa sógora és az odasietők betörték az ajtót, ablakot, de a nagy füstben nem láttak semmit.

A szomszédok szerint máskor is volt már veszekedés a két férfi között, s a mostani gyanúsított akkor is azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat.

A tüzet túlélő két gyerek most teljesen elárvult. Az ismerősök szerint H. R. felesége éppen a kislány világra hozatalakor hunyt el egy fellépő szülési komplikáció miatt. A gyerekekre most rokonok vigyáznak, de valószínűleg sosem fogják tudni feldolgozni szüleik korai elvesztését.

 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerges vontatóval ütközött egy autó, egy ember meghalt

Tiszafüred külterületén történt a halálos baleset kedden reggel. Tovább olvasom