Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Eddig több mint 80 jogosítványt vontak be a hétvége folyamán

Két nap alatt több mint 80 ittas autóvezető jogosítványát vonták be a rendőrök. A mintegy 33 ezer ellenőrzött autósból 371-en ittak alkoholt, mielőtt a volán mögé ültek - tájékoztatott Pausz Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője.
A fővárosban hétfő délelőttig 3200 autót ellenőriztek, 16 ittas vezetőt találtak és öt sofőrnek vették el a jogosítványát. Ittas vezető tehát alig-alig volt Budapesten, a fővárosban nem is ez a legfőbb probléma, hanem a gyorshajtás - mondta rádiónknak Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának alosztályvezetője. Sokan nem kötik be a biztonsági övet, illetve nem használják a biztonsági gyermekülést sem.

A szigorú közúti ellenőrzések legalább vasárnapig országszerte folytatódnak.

A rendőrség egyébként még idén szigorítaná a büntetőpont-rendszert. Megemelnék az egyes szabálysértésekért és bűncselekményekért járó pontok számát: büntetőponttal sújtanák például a záróvonalat átlépő vagy rendszám nélkül közlekedő autóst, és azt, aki nem tartja be a jobbra tartási kötelezettséget. Büntetőpont járna azért is, ha a kijelölt gyalogos átkelőhely előtt megáll egy jármű, és amellett valaki szabálytalanul elhalad. Az ORFK közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főreferense elmondta: azt szeretnék, ha a szabálysértésekért három, öt, illetve hét büntetőpontot kapnának az autósok, bűncselekményért pedig nyolcat vagy tizenkettőt.

A pontrendszer bevezetése óta 400 sofőr jogosítványát vonták be azért, mert elérte a 18 pontot. Ugyanehhez Európa más országaiban elég két-három súlyosabb szabálysértés. Az eltelt hat év alatt félmillió autós kapott legalább egy büntetőpontot.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium főosztályvezetője, Soós László elmondta: a tárca első féléves munkatervében szerepel a törvény módosításának előkészítése. Ha a kormány második féléves munkatervébe kerül a javaslat, az év végére módosulhat a törvény.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés Korcsmáros sorsáról

Tovább olvasom