Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Eclipse Zrt - a börtönbe is elmegy a hivatal

Nem tágít korábbi elképzeléseitől a kormány és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatala (KEK KH) és akár a börtönbe is elmegy átvenni az új eredetiségvizsgáló szoftvert az Eclipse Zrt. vezetőitől.

Mint az már köztudott 2010. március 10.-én összehangolt akció keretében a Vám és Pénzügyőrség előzetes letartóztatásba helyeztette az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. összes vezetőjét bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás és adócsalás bűncselekmények elkövetéséért 1999. évi LXXV. törvény (maffiatörvény) alapján.

Úgy tűnik, valóban maffiaszervezetről van szó, aminek a keze még a börtönből is kiér és onnan irányítja közhivatalainkat, akik vagy félelmükben vagy más okból de nem tudnak megszabadulni tőlük. Semmi nem indokolja azt, hogy a kormány és hivatala (KEK KH) ilyen módon, feltétel nélkül ragaszkodjon ehhez a bűnszervezethez és akár a börtönből is, átvegye 2010. április 1.-én az eredetiségvizsgálat új rendszerét támogató szoftvert egy több mint 14. éve és még a mai napon is működő legális technológiákra épülő rendszer helyett és elköltsön rá nettó 4.95 milliárd forintot - áll az Eredetiség ellenőrzés gépjármű-bűnözés ellen Egyesület sajtóközleményében.

A közlemény leszögezi, a Kormány 301/2009. rendelete, szakmaiatlanságának köszönhetően mára szinte teljesen szétrombolta az eredetiségvizsgálat presztízsét jól működő rendszerét és ezzel máig közel 1000. munkanélkülit teremtett, családokat sodort a csőd szélére, teljesen fölöslegesen, ami kizárólag az Eclipse Zrt. pénzkereseti lehetőségét biztosította, és biztosítja.

Máig semmilyen magyarázatot nem kaptunk többszöri kérésünkre arra vonatkozóan, hogy a nyilvánvaló és mindenkinek szembetűnő Eclipse Zrt. kizárólagos piaci pozícióba hozásán kívül, mi szükség volt karácsonykor nagy sürgősséggel megalkotni, a ma már bizonyítottan több sebből vérző intézkedést.

Nem hagyjuk, hogy a Kormány és Hivatalai, Hatóságai úgy tegyenek, mintha ezek a megoldások tisztességesek és erkölcsileg elfogadhatóak lennének egy demokratikus rendszerben. Az eredetiségvizsgáló munkavállalók nevében és egyetértésében.

Olvasóink írták

 • 2. csiga_biga 2010. március 29. 13:16
  „Ezen dobom hanyatt magamat!
  Így megvették volna kilóra az MSZP vezette hivatalokat - vagy magát az MSZP-t?
  Ez még a BKV botrányoknál is durvább és nagyobb! 5 milliárd Ft-ot akarnak kifizetni, mert sajt. Miért nem fizetik inkább az állam hiányába? Ja, mert most leköszön az MSZP és neki nem érdeke?
  Köszönjön le minél gyorsabban!”
 • 1. Mankapunka 2010. március 29. 13:14
  „Lét megy tovább a cég számlájára,mert az APEH-nél nincs gondjuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb autók, regisztrált tankolások

Hétről hétre csúcsokat döntenek az üzemanyagárak. A magánszemélyek kevesebb autózással, határ menti… Tovább olvasom