Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ecetes szilva

Hozzávalók:

Két kg kemény, félérett szilva, 60 dkg kristálycukor, 4 dl alma- vagy borecet, 1 liter víz, 3 szem szegfűszeg, kis darabka fahéj, 1 mokkáskanál só.

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd magostól tiszta üvegekbe rakjuk. A vizet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük az ecetet, sót, fahéjat, szegfűszeget. A habját leszedjük, a forró levet ráöntjük a szilvára, majd letakarva másnapig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a levét ismét felforraljuk és visszaöntjük a szilvára, másnapig állni hagyjuk. Ezt a műveletet még két alkalommal, tehát négyszer végezzük. Az utolsó felöntés után azonnal lekötjük és végleges helyére tesszük. A félérett ringlót is így tesszük el. Garantáltan tartós lesz.

Nyulné Balaskó Vera

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom