Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Ecetes hal

(Nagy adaghoz)

A megtisztított márnát felszeleteljük körülbelül 1 centiméteres szeletekre. A vöröshagymát is megtisztítjuk és hideg vízben állni hagyjuk (így nem csíp annyira). A halszeleteket megsózzuk, lisztben, felvert egész tojásban, szitált zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd csepegtetőrácsra szedjük. A vöröshagymát kiemeljük a vízből és elkezdjük vékony karikákra vágni. Ha ez is kész, fogunk egy nagy tálat és elkezdjük rétegezni. A tál aljára hintünk vöröshagymát, erre ráteszünk annyi halszeletet, amennyi ráfér. Újra hagyma, újra hal, egészen addig, amíg el nem fogy.

Ha végeztünk, elkészítjük a levét, amelyhez a hozzávalók: 10 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 1 kg kristálycukor, 1 csomag babérlevél, 1 csomag egész bors, pici só. A hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk. Az ecetet a végén adjuk hozzá. Ha felforrt a víz, ráöntjük a halra és a hagymára, még forrón. Állni hagyjuk, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, már kész, de legjobb, ha még egy napot állni hagyjuk az ecetes lében. Így jobban elpuhulnak a hal szálkái.
Egy adag = 2 szelet hal.
A recept nálunk bevált, mert egy falusi kiskocsmában készítjük heti rendszerességgel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem döntenek

Labdarúgás

Az MLSZ elnöksége a Bulgária (október 8.) és Horvátország (október 12.)… Tovább olvasom