Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Ebben a ciklusban nem emelik a nyugdíjkorhatárt

Nincs olyan döntés, hogy ebben a ciklusban a nyugdíjkorhatárt 65 évre emelnénk fel - mondta Kiss Péter szerdán Balatonfüreden, az MSZOSZ nyugdíjas tagozatának fórumát megelőző sajtótájékoztatón.
Az a szándékunk, hogy a 2010-ig tartó ciklusban rendszerértékű változtatásra teszünk javaslatot a nyugdíjrendszert illetően, "ami azt jelenti, hogy ebben a ciklusban azt az átfogó tervet fogjuk kidolgozni, amit aztán utána társadalmi vitában még 2010-ig végigbeszélünk" - tette hozzá a kancellária miniszter.

Kiss Péter szerint a nyugdíjrendszer reformja "olyan nagy kihívás, amely a végrehajtásban egy külön ciklust igényel". Mint mondta: a 2010-ig terjedő ciklus a megtervezése, megalapozása, a következő pedig adott esetben az érvényre juttatás időszaka lehet.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a kormányzat által tervezett reformok, változások "karaktere olyan lesz, amelyek megerősítik az alapvető szociális ellátásokat", így például a nyugdíjasok érdekében vállalt programok teljesítését is.

Kiss Péter hangsúlyozta: következetesen végigviszik azt az ötéves programot, amelyet a nyugdíjak korrekciója, emelése érdekében már idén elkezdtek. Rámutatott arra, hogy idén és jövőre két lépésben felemelik az 50 százalékos özvegyi nyugdíjakat 55, illetve 60 százalékra, s szintén jövőre emelik azok nyugdíját is, akik 1987 előtt vonultak nyugdíjba. Megjegyezte, hogy mindez legalább 870 ezer embert érint és összesen 47 milliárd forintos nyugdíjkorrekciót jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom