Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

EB-eljárás Magyarország ellen

Megindította hivatalosan az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a médiatörvény kábeltelevíziózásra vonatkozó hiányosságai miatt az Európai Bíróságon.

A lengyel–német viszony kényes kérdései

Kényes küldetésre utazott Lengyelországba Angela Merkel német kancellár, hiszen a két ország viszonyát számos konfliktus terheli, kezdve Oroszországgal és a német–orosz gázvezetékkel az európai alkotmányon át egészen a Washingtonhoz fqződő viszonyig. Az utóbbihoz tartozik a lengyel földre tervezett amerikai rakétatámaszpont kérdése is, amely nemcsak Moszkvát bőszítette fel, de megosztotta magát a NATO-t is.

Újabb 2600 amerikai katona Irakba

A Pentagon további 2600 katonát vezényel Irakba, 30 ezerre növelve a felkelők és a felekezetközi erőszak megfékezésére küldendő pótlólagos amerikai csapaterősítést.

A Stromboli vulkán nem bír magával

Kitört Szicília apró Stromboli szigetének azonos nevq tqzhányója, a környéken lakó néhány száz lakos élete nincs veszélyben. A kitörés csütörtök késő esti kezdete óta a szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik a vulkán mqködését. Legutóbb februárban ömlött láva a tengerbe a Stromboliból.

Rekord drogfogás

Hatalmas kábítószer-mennyiséget foglalt le a belga rendőrség: egy pénteki bejelentés szerint 45 tonna hasis került a rendőrségi raktárakba, 225 millió euró értékben. A sikeres akció az észak-belgiumi nagyvárosban, Antwerpenben történt, még február végén. A hasist a csempészek 10 konténerben akarták behozni Belgiumba, vashulladék alá rejtve, s valószínqleg Hollandiába vitték volna tovább.

Új miniszterelnöke lehet júniustól Nagy-Britanniának

Június végétől új miniszterelnöke lehet Nagy-Britanniának, ha a pénteki értesüléseknek megfelelően május elején megkezdődik Tony Blair utódjának hivatalos kijelölési folyamata. A BBC úgy értesült, hogy jövő héten határozzák meg az utódválasztási kampány menetrendjét. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MIVEL TÖLTÖTTE MÁRCIUS 15-ÉT?

Tovább olvasom