Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

E-útdíj: mentesülhet az élő állat és a mezőgazdasági termény szállítása

Mentesülhet az élő állat és a mezőgazdasági termény szállítása az e-útdíj megfizetése alól.
Mentesülhet az élő állat és a mezőgazdasági termény szállítása az e-útdíj megfizetése alól.

A fejlesztési miniszter vasárnap zárószavazás előtti módosító javaslatban kezdeményezte, a kormány kapjon felhatalmazást arra, hogy "állapítsa meg a mezőgazdasági termelők élő állat szállítását és a mezőgazdasági termények betakarítása idejére a mezőgazdasági termények szállítását végző saját gépjárműinek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályait".

Németh Lászlóné a megtett úttal arányos díjról szóló törvényjavaslat kiegészítését azzal indokolta, hogy az élő állat és a mezőgazdasági termények szállítása "a kormány rendeletében meghatározott szűkebb körben" mentesíthető legyen az útdíj megfizetése alól.

Pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közölte, hogy mentességet adna az e-útdíj alól a mezőgazdasági és élelmiszeripari termeléshez közvetlenül kapcsolódó járművek számára, és támogatja az erről születendő módosító javaslatot.

Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló előterjesztésről a tervek szerint hétfőn határoz az Országgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb pénzbírság-kiszabási javaslatok a házelnöktől

Novák Elődre 50 ezer, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló két országgyűlési képviselőre… Tovább olvasom