Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

E-mailezni tanultak

a nyugdíjasok

A polgármesteri hivatal által meghirdetett ingyenes számítástechnikai tanfolyam zárásaként tizenöt nyugdíjas kapott bizonyítványt. Első körben a Vas-Villá’-ban tanuló nyugdíjasok vehették át az elismerő tanúsítványt Kalmár István soproni alpolgármestertől.
Szalontai Ferencné (71) éppen az unokájának írt e-mailt a bizonyítványosztás előtti percekben. – Amikor meghallottam, hogy lehetőség van a számítógéppel ismerkedni, azonnal jelentkeztem.
„ Három unokám van, akik

állandóan a gépen lógnak. Nagyon jó, hogy a mi korosztályunk is megtanulhatja a gyakorlatban

az internet kezelését.”
– Én elsősorban e-mailezni fogok. Sokkal egyszerűbb lesz például nyaraláskor a gyerekeknek hírt adni magamról. Az elején nem volt könnyű, de az egér mostanra már nem annyira ellenség – mondta Szalontai Ferencné.
A tanfolyam legidősebb tagja, Kiss Antalné (82) is az unokája miatt fogott bele a tanfolyamba. – A gyerekeim külföldön élnek, ezért eddig legtöbbet telefonon beszéltem velük. Mostantól már levelet is tudok írni, legutóbb a kis unokámat leptem meg egy e-maillel. De az internet is nagyon jó dolog, mert például a menetrendet is meg tudom nézni.
Honti Csabának a számítógép nem volt „ellenség”. – A szövegszerkesztő programot eddig is használtam, de az internettől kicsit féltem. Most viszont tudom, hogy mit hol találhatok. Nagyon jó, hogy mostantól már a számítógépen is kereshetek a szakmámmal kapcsolatos írásokat, vagy akár újságokat is olvashatok.
A polgármesteri hivatal tervei szerint folytatása is lesz a tanfolyamnak. Egyelőre azonban meg kell várni a többi kezdő tanfolyam befejezését, csak ezután kezdődhet majd a haladó kurzus. A képzésre három soproni középiskola, a Fáy, a Vas-Villa’ és a Handler vállalkozott, szakképzett pedagógusok és középiskolás diákok segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom