Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

E-mail-dömping a Vatikánban

Az új pápa beavatása óta harmincezernél is több üdvözlő üzenet érkezett Vatikánba, többségük angolul.

XVI. Benedek, az új pápa
Beiktatása óta működik az új pápa, XVI. Benedek e-mail címe. Az első 48 órában csaknem hatvanezer elektronikus levelet kapott az egyházfő. 
 
Az új címek elindítása után eltelt két napban összesen 56 191 elektronikus levelet kapott XVI. Benedek. A Vatikán közzé is tett egyébként egy csokorral az e-mailekből – mindegyikük kivétel nélkül üdvözölte az új pápa megválasztását, a legtöbb levélíró ezenfelül még valamelyik családtagjára, rokonára is kért áldást.

Persze akadt olyan is, aki sokkal gyakorlatiasabb kérdéssel fordult a katolikus egyházfőhöz – például hogy "Mikor látogat el Kanadába?"
Az üdvözlő üzenetek döntő többsége, harmincezernél is több, angolul érkezett. Az olasz hívők voltak a második legaktívabbak körülbelül 12 ezer levéllel, míg spanyolul kicsit több mint hatezer elektronikus levelet kapott a pápa. Saját anyanyelvén, németül majdnem háromezren köszöntötték, ezután következik a portugál és a francia nyelv. Arról a Vatikán nem közölt adatokat, hogy magyarul hányan írtak Joseph Ratzingernek megválasztása után.

Saját, publikus e-mail címe egyébként már II. János Pálnak is volt – értelemszerűen az 1978-ban megválasztott katolikus egyházfő volt az első ebben a sorban, hiszen elődeinek bajosan lehetett volna elektronikus postaládájuk. A Vatikán tájékoztatása szerint az április másodikán elhunyt pápa élete utolsó heteiben naponta tízezer számra kapta a jókívánságokat elektronikus úton.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélgetés az oktatási reformról

Két éve készül a felsőoktatási törvény, amelyről két felsőoktatási vezetővel beszélgettünk. Tovább olvasom