Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Dzurinda megvétózta

Másodszor is megakadályozta hétfőn Mikulás Dzurinda volt szlovák kormányfő, hogy a szlovák parlament hat pártja közös nyilatkozatban törjön pálcát a kisebbségek elleni szélsőséges atrocitások fölött. Dzurinda, aki nyolc évig kormányzott együtt a Magyar

Koalíció Pártjával (MKP), először a múlt héten „fúrta meg” az MKP ilyen szándékú és konszenzushoz közeli nyilatkozattervezetét.

Tom Lantos közvetít

Tom Lantos, az Egyesült Államok képviselőházának magyar származású tagja hétfőn Pozsonyban Ján Kubis külügyminiszterrel tárgyalt a magyarellenes incidensek és az idegengyűlölet megfékezéséről. Közös sajtótájékoztatójukon Lantos az erőszakos cselekmények határozott visszaszorítása mellett kardoskodott.

Új cseh kormány

Három hónappal a júniusi választás után hétfőn megalakult az új cseh kormány. A választáson győztes Polgári Demokratikus Párt kilenc politikusából és hat párton kívüli személyiségből álló kisebbségi kormány minisztereit délután nevezte ki Václav Klaus cseh államfő. A kormánynak két nő is tagja.

Olmert: Izrael odacsapna

Izrael sokkal keményebben odacsapna Szíriának, ha háborúzni kényszerülne az arab országgal, mint ahogy Libanonnal szemben lépett föl a múlt hónapban tűzszünettel zárult fegyveres konfliktusban – fejtette ki Ehud Olmert iz-

raeli miniszterelnök hétfőn.

Vallás és terrorizmus

Senkinek sincs joga a vallást a terrorizmus igazolására felhasználni – hangsúlyozta XVI. Benedek pápa hétfőn abban az üzenetében, amelyet az észak-olaszországi Assisiben, a világ különböző vallásai képviselőinek részvételével kezdődött találkozóhoz intézett, a vallások közötti élénkebb párbeszédet sürgetve. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom