Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Durva poén: viccből lőtte le a villanyszerelőt

A 9 milliméteres Flobert töltényt kilövő fegyvert a férfi saját maga készítette. Viccből ráfogta a villanyszerelőre, elsütötte, a lövedék pedig életveszélyes, maradandó sérüléseket okozott.
Lőfegyverrel visszaélés, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Budaörsi Járási Ügyészség két érdi férfi ellen. Az egyikük által összebarkácsolt fegyverrel a másik "tréfából" hasba lőtt egy villanyszerelőt egy érdi építkezésen 2013-ban, súlyos sérülést okozva – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta: az ügy egyik vádlottja már fiatal fiúként kifejezetten érdeklődött a fegyverek iránt, olyannyira, hogy 15 évvel ezelőtt készített magának egy egylövetű, 9 milliméteres Flobert töltényt kilövő fegyvert. Párszor ki is próbálta, majd elrejtette házuk kamrájában.

Az ingatlant évekig nem lakták, a későbbi vádlott el is feledkezett a fegyverről, amikor 2013-ban – már felnőttként - hozzálátott a ház felújításához. A hónapok óta tartó építkezésen munkásként dolgozó másik vádlott a bútorok tologatása közben rábukkant a fegyverre, kézbe vette, s egyik ujját az elsütő billentyűn tartva odament ahhoz a villanyszerelőhöz, aki éppen egy csillárt szerelt fel. Tréfából, ijesztésképpen rákiáltott, ráfogta a fegyvert és meghúzta ravaszt – ismertette a bűncselekmény körülményeit a szóvivő.

Mivel a fegyver működőképes volt, a lövedék eltalálta a sértett hastájékát, a belső szervekben életveszélyes, maradandó sérüléseket okozva.

A Budaörsi Járási Ügyészség a fegyvert készítő és engedély nélkül tartó férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, a villanyszerelőre lövő férfit maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja – tette hozzá Gyugyi Csilla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálig kínozta zárkatársát a fővárosi börtönben

A férfi egy hétig napi rendszerességgel bántalmazta, ütlegelte, rugdosta a áldozatát. Halála napján… Tovább olvasom