Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Dúró Dóra: hiányoznak a mindennapos testnevelés feltételei

A parlament oktatási és kulturális bizottsága napirendre tűzi a mindennapos testnevelés infrastrukturális hátterének áttekintését.
A parlament oktatási és kulturális bizottsága foglalkozni fog a mindennapos testnevelés infrastrukturális hátterével - közölte a testület jobbikos elnöke pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Dúró Dóra elmondta: a debreceni Ady-gimnázium azzal szembesült, hogy hiányoznak a mindennapos testnevelés feltételei. Hozzátette: szeretnének átfogó képet kapni arról, hány intézménynek jelent ez problémát, és mennyi pénzt szán a kormányzat a gondok felszámolására.

A politikus emlékezetett arra, hogy 2012-ben, amikor bevezették a mindennapos testnevelés, egy kormányzati felmérés szerint mintegy 50 milliárd forintot kellett volna létesítményfejlesztésre fordítani.

Ezzel szemben 2013-ban 8 milliárd forint jutott erre a célra - fűzte hozzá.

A Debreceni Egyetem rektorával folytatott pénteki megbeszéléséről szólva a jobbikos bizottsági elnök fontosnak nevezte, hogy az orvosképző helyeken mielőbb megoldják az oktató és gyógyító tevékenység finanszírozásának szétválasztását.

Dúró Dóra felkereste a debreceni Déri Múzeumot is, ahol örömmel nyugtázta az egy nappal korábbi miniszteri bejelentést Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című festményének állami megvásárlásáról.

Reményét fejezte ki, hogy a Golgota tulajdonosával is egyezségre jut a kormány, és a jövőben végleg együtt lesz látható a Krisztus-trilógia Debrecenben.

A parlamenti bizottság elnöke ugyanakkor - a múzeumban kapott tájékoztatás alapján - nyugtalanítónak nevezte, hogy egy korábban megnyert európai uniós forrásból nem sikerült befejezni a Déri Múzeum felújítását.

Kulcsár Gergely, a Jobbik hajdú-bihari országgyűlési képviselője hozzátette: azon túl, hogy nem fejeződött be a több százmilliós felújítás, még kárt is okoztak a kivitelezők.

A jobbikos képviselő vizsgálatot szorgalmazott a múzeumi fejlesztéssel kapcsolatos visszaélések feltárására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentenénk az életfogytiglan alól a 64 éve halott kultuszminisztert

Hóman Bálintot azért ítélték életfogytiglanra, mert álláspontja szerint háborús bűntettet követett… Tovább olvasom