Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Dunaharaszti gyermektragédia - Nem lesz temetés; az élettárs szerepét is vizsgálják

Nem lesz temetési szertartása annak a kisfiúnak, akit Dunaharaszti házukban a saját apja vert halálra július 11-én; a rendőrség szakértők bevonásával nemcsak a halál kiváltó okát, hanem egyebek mellett a verésnél jelenlévő élettárs szerepét is vizsgálja - értesült az MTI pénteken.

Az MTI információi szerint a bűncselekmény következtében elhunyt 10 éves H. Gábor apai nagyszülei úgy döntöttek, hogy unokájuk hamvaitól egyelőre nem válnak meg, vagyis nem tartanak temetést. A hamvakat tartalmazó urnát szándékaik szerint saját budapesti lakásukban helyezik el.

Kiss Gergely, a dunaharaszti polgármesteri hivatal aljegyzője július 21-én úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik nonprofit cége az önkormányzathoz küldött levelében felajánlotta: vállalja a temetés költségeit. A levelet továbbították a nagyszülőknek, rájuk bízva a gesztus elfogadását, vagy visszautasítását, illetve az esetleges választ.

Az aljegyző pénteken azt mondta, hogy az önkormányzathoz, illetve hozzá azóta nem érkezett jelzés a nagyszülőktől, így semmilyen információval nem rendelkeznek ez ügyben. Új hír, hogy - mint azt a dunaharaszti polgármester a bűncselekmény másnapján az MTI érdeklődésére előre jelezte - az illetékesek megvizsgálták a kis Gábort halálra verő férfi nevelt gyermekeinek helyzetét az esetleges további intézkedések megtétele érdekében. Kiss Gergely elmondta, hogy a gyermekjóléti szolgálat a családnál tapasztaltak alapján nem látja indokoltnak, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő apa élettársának 16 éves gyermekét kiemelje megszokott környezetéből. A férfi másik nevelt gyermeke már nagykorú - tette hozzá az aljegyző, hangsúlyozva: a hivatal mindenben a hatóságok rendelkezésére áll, de még nem történt megkeresés.

Az MTI információi szerint a halálos verés miatt előzetes letartóztatásban lévő apát már többször kihallgatták és pszichológus is vizsgálta. H. Gábor részben beismerte tettét, de „hárít": azt mondja, nem akarta megölni a fiát. Úgy tudni, hogy a kettőjük közötti konfliktus azért robbant ki, mert a gyermek nem akarta rendbe tenni a szobáját.

Az MTI információi szerint az anyja pszichés betegsége, majd öngyilkossága, illetve egyéb okok miatt nehezen kezelhető gyermek testén az ütlegelés során több tucat súlyos sérülés keletkezett. Az elkövetés eszköze nagy valószínűséggel nadrágszíj (nem a szíj csattja) és fakanál lehetett, de a boncoláskor felfedezett rúgásnyomokat is vizsgálják, hogy megállapítsák, pontosan mi okozta a fiú halálát.

Tisztázásra vár a nevelőanya szerepe is. A tanúként már kihallgatott nő biztosan jelen volt a halálos verésnél, de még nem bizonyított, hogy maga is ütött-e, vagy sem. Ha igen, nyilván őt is eljárás alá vonják.
Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség igen precíz vizsgálatot folytat és számos szakértőt is kirendelt. Ezen kívül a rokonokat és a szomszédokat is kikérdezték, kikérdezik. Az előzőek állítólag ellentmondásosan nyilatkoznak, míg az utóbbiak gyakran bezárkóznak. Az úgynevezett vizsgálati szak a fentiek, illetve a szakértői vélemények összegzésének időigényes volta miatt még jó ideig elhúzódhat.

Július 11-én délután Dunaharaszti kertvárosi részében, egy családi házban a 45 éves H. Gábor olyan súlyosan megverte 10 éves fiát, hogy a gyermek a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette. A férfit még aznap este kihallgatták, később előzetes letartóztatásba helyezték. Ellene halált okozó testi sértés gyanúja miatt indult eljárás. A történtek másnapján a család szomszédai az MTI tudósítójának a helyszínen arról számoltak be, hogy H. Gábor és élettársa zárkózott életet élt (portájuk magas, sűrűn font kerítéssel van körülvéve), még a vízóra leolvasót is alig engedték be. Az agresszív, „feljelentgetős" férfi a környéken lakók elmondása szerint jó ideje rendszeresen „egrecíroztatta" a kis Gábort, aki szeretett apai nagyszüleivel sem találkozhatott. A fővárosban élő idős embereket a brutális apa kitiltotta a házából.

Olvasóink írták

  • 1. LAZA 2010. július 30. 18:26
    „Nyugodjál békében kicsi Gábor!
    Az apának nehezen nevezhető vadállatnak pedig azt kivánom,hogy nagyon sokáig takarítsa a börtön celláját!
    Cellatársaitól pedig majd azt kérném,hogy hasonló szígorral kérjék tőle számon a rendetlenséget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa: módosult az óvodai nevelési alapprogram

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja, a kormány döntése értelmében abból kikerült a nemi… Tovább olvasom