Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Draskovics elfogadta: marad a miskolci rendőrkapitány

Vasárnap szimpátiatüntetést tartanak a cigánybűnözésről beszélő rendőrkapitány mellett.
Figyelmeztetést kapott az országos rendőrfőkapitánytól, de visszakerült posztjára Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány. A miskolci rendőri vezető ügyében egy pénteki nyilatkozata miatt indult belső vizsgálat. A nyilatkozatban egyebek mellett azt közölte, hogy az elmúlt időszak közterületi támadásait Miskolcon cigányok követték el.

A vizsgálat megállapította, hogy sem személyiségi jog, állampolgári, sem egyéb jogokat, jogszabályokat nem sértett a kapitány, de mivel nyilatkozata általánosításra adhat alkalmat, ezért figyelmeztetést kapott Bencze József országos főkapitánytól.Bencze József országos rendőrfőkapitány a Független Hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Pásztor Albert ezredes pénteki nyilatkozata nagy sajtó- és politikai visszhangot váltott ki. Az igazságügyi tárcavezető utasítására belső vizsgálat indult, ezt Bencze József utasítására az ellenőrzési szolgálat vezetője végezte. Azért, hogy a vizsgálat befolyásmentes legyen, erre az időre elvezényelték posztjáról Pásztor Albertet - mondta Bencze József.

Az ellenőrzési szolgálat vezetője szombaton késő este végzett a vizsgálattal. Megállapításai szerint a miskolci rendőrkapitány nem sértett állampolgári, személyiségi, sem egyéb más jogokat, nyilatkozata nem ütközött a rendőrségi törvénybe és más jogszabályba sem. Bencze József elmondta, hogy ezek alapján úgy döntött, az ügyben további "személyzeti intézkedés" nem szükséges. Ezt közölte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterrel is. Az országos főkapitány a jelentést vasárnap reggel adta át Draskovics Tibornak, aki a jelentést elfogadta. Bencze József ezután közölte Pásztor Alberttel is az eredményt és visszahelyezte kapitányi posztjára. Bencze József hozzátette, hogy a jelentés megállapította azt is, hogy bár a nyilatkozata jogszabályt, jogokat nem sértett, de általánosításra adhat okot. Ezért Pásztor Albert a főkapitánytól figyelmeztetést kapott.

A miskolci rendőrkapitány melletti szimpátiatüntetést vasárnap délután öt órára jelentették be. A rendőrség tudomásul vette a demonstrációt. A tüntetést egy magánszemély jelentette be. A rendőrség a rendezvényt kellő létszámmal fogja. A Független Hírügynökség információi szerint a vasárnapi demonstráció miatt készenlétet rendeltek el a rendőrségnél és a Nemzeti Nyomozóirodánál is, szombaton délután pedig több tucat készenléti rendőr érkezett Miskolcra.

Olvasóink írták

 • 18. fortuna54 2009. február 02. 18:33
  „Egy kövér néger ráülhetne a pálott szájára,aztán mindent bele.”
 • 17. dr73 2009. február 02. 10:58
  „ELEMÉR elmebeteg....
  ezt itt Mindenki tudja.
  Többen próbálták értésére adni , hogy menjen a jó édes anyjába végre !
  De hát nem ért a szóból.”
 • 16. elemér 2009. február 02. 03:45
  „14. hozzászólás dr73

  Neked nem szükséges érteni te idióta, mert te nemvagy rendörkapitány.”
 • 15. nyomdasz63 2009. február 01. 21:10
  „TIBI te hazudós vagy !!!”
 • 14. dr73 2009. február 01. 20:22
  „Értettem a lényegét,de nem tartom normálisnak hogy nem nevezhetem nevén az embereket.
  Ezért nem értem: hol itt a probléma ?”
 • 13. 5454 2009. február 01. 20:12
  „elemér:hogy kerülje a böbeszédüséget!!! NE ÁLLJATOK VELE SZÓBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. PJ 2009. február 01. 19:22
  „Röhej ez az egész tényleg... Amúgy Elemérnek már mindenbe bele kell okoskodnia? Még ha értelmeset szólna hozzá...”
 • 11. KisVadföld 2009. február 01. 18:26
  „Kapafog drazsénak viszont megmagyarázták hogy kerülje a bőbeszédüséget mert nincs garancia hogy a következő alkalommal is majd megússza.”
 • 10. Tata 2009. február 01. 18:17
  „Mondjon le Draskovics, állítsák vissza a csendőrséget, elég a romák pozitív diszkriminációjából és a romabűnözésből- ezek a legfontosabb jelszavai a miskolci, rendet, biztonságot és erőszakmentességet követelő tüntetésnek. Szepessy zsolt, Monok polgármestere kijelentette:a vagyon elleni bűncselekményeknél is a zérótoleranciát kellene bevezetni, mint a közlekedésben Fehér Péter, megyei gárda kapitány úgy foglalt állást:attól függ hogy a mai demonstráció békés lesz-e, vagy nem, hogy a rendvédelmi erők kapnak-e utasítást az emberek megveretésére.

  17.55: Molnár Oszkár, Edelény polgármestere kijelentette: a magyarság elveszti vízbázisát, termőföldjeit, vagyonát abban az esetben, amikor az IMF hitelt nem fogjuk tudni kifizetni. Beszélt még arról, hogy Draskovics olyat tett, ami még a jobb érzésű szocialistáknál is kiverte a biztosítékot, bizonyította alkalmatlanságát, követeli Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy azonnal váltsa le. Szólt még a szocialista képviselőkhöz is, hogy ne támogassák vezérük ámokfutását és szavazzák meg a parlament feloszlatását. Ezek után a Jobbik és árpádsávos alatt állók azt skandálták, hogy "Gyurcsány takarodj!".

  17.45: Lázár László, a rendőrség nyugdíjas tanára volt a következő felszólaló, aki elmondta, hogy ő nem arra tanította évtizedeken át a rendőröket, hogy egy olyan rendszert szolgáljanak, ami a bűnözést támogatja: "Adják vissza a hatalamat, a bizalmat a rendőrségnek!".Pásztor Albertről elmondta, végre egy ember, aki ki merte mondani hogy létezik cigánybűnözés, de gátat kell szabni ma mindenféle bűnözésnek Magyarországon. Lázár László kijelentette, hogy tudja, hogy a cigányság körében nem mindeki bűnöző, akik lesüllyedtek, azoknak segíteni kell kilábalni a nyomorból.

  17.40: Bodrog László beszédében kiemelte, hogy annak a pártnak kell támogatni a programját, amely tervbe veszi a csendőrség visszaállítását Magyarországon. Elmondta még, hogy úgy látszik, délelőtt a városvezetők berezeltek és nem jelentek meg (ezzel szemben kollégáink Káli Sándort vélték felfedezni a Széchenyi szobor mellett).

  A tömeg leghangosabb része a Jobbik és árpádsávos lobogók alatt továbbra is Draskovics miniszter lemondását követeli.

  17.30: Fehér Péter, megyei gárda kapitány beszédében elmondta, attól függ hogy a mai demonstráció békés lesz-e, vagy nem, hogy a rendvédelmi erők kapnak-e utasítást az emberek megveretésére. A gárda kapitány elmondta, hogy a nemzetvesztő kormány programja az, hogy a cigányság szent és sérthetetlen. Elmondta még, hogy elég a romák pozitív diszkriminációjából és a romabűnözésből. A gárda kapitány szerint Draskovics miniszter úr fejét követelik. Beszéde végén elmondta, hogy Draskovics úr ideje lejárt.

  17:25: A következő felszólaló Bényei Zsolt volt, ő végre az ellen a politikai mechanizmus ellen emelte fel a szavát, ahogy Pásztor Albertet leváltották tisztségéből, mert kimondta az igazságot. A továbbiakban beszélt még arról, hogy az nem demokrácia, ahol egy rendőrkapitányt politikai megrendelésre leválthatnak.

  A tömeg leghangosabb része már nem először Draskovics miniszter leváltását követeli.

  17.20: Sziki Károly színművész Szepessy Zsolthoz hasonlóan egy szóval nem említette azt, amiért a demonstrációt összehívták, ellenben emlegetett "bolsevik veszélyt", és nagyban hangoztatta: "aki férfi, legyen férfi".

  17.15: Nagyon hideg van az utcán, az emberek hallgatják a beszédeket. A tömeg leghangosabb része a Jobbik zászlók alatt a színpadhoz legközelebb áll, a tömeg jóval nagyobb tésze csendben hallgatja a beszédeket.

  Egyelőre az első két szónok arról, amiért a tüntetést életre hívták, egy szót sem szólt.

  17.05: Szepessy Zsolt kezdte meg beszédét: a lopások, rablások ellen szólalt fel. Elmondta, hogy a vagyon elleni bűncselekményeknél is a zérótoleranciát kellene bevezetni, mint a közlekedésben. Szepessy Zsolt szerint tűrhetetlen, hogy az elkövetőnek több joga van, mint annak, aki a saját tulajdonát védi.

  Szepessy Zsolt beszédében egy szóval sem említette a tüntetés apropóját, mondandóját pedig azzal zárta, hogy "Nagy tapsot a rendőrségnek!".

  17.00:"Drazsét az Avasra!", "Elég a romákból!", "Ózdról jöttünk, Veled vagyunk!", "Pásztort miniszternek!" - ilyen és ehhez hasonló transzparenseket lehet látni.

  Hunhír.Hu - boon.hu”
 • 9. elemér 2009. február 01. 18:16
  „Pásztornak viszont megmagyarázták hogy kerülje a böbeszédüséget mert nincs garancia hogy a következö alkalommal is majd megussza.”
 • 8. HarconaMarcos 2009. február 01. 18:06
  „Draskovics, Bencze és a cigánybűnözés monnyon le!

  #7 kdt 100%-ig korrekt - csak ennyit lehetett hozzátenni.”
 • 7. kdt 2009. február 01. 17:00
  „Lám lám milyen jól felkészült miniszterünk van, aki jól mérlegelt és most érzékelve az egész országban elért egységes felháborodást, hopp csettintett, mégse csináljuk, gyorsan kibújót keresünk, mert tele a gatya és kis csicskásával már el is varratta a szálakat.
  Jó ez így?
  Ezek az adhoc, hübelebalázs módjára történő, szerintem etikátlan, szakmaiatlan döntések vágják agyon a rendőrséget, lehetetlenítik el a még mindig a szakmának, a szakmáért dolgozó rendőrségi szakembereket (beosztástól, rendfokozattól függetlenül).

  Ez szégyen. Tegnap egy kapitány, holnap majd egy másik. Lényeg, elég, ha egy a szakmához nemértő pöcs politikus elkezd nyivákolni, akkor bárkit, - aki komoly szakmai múlttal, hozzáértéssel rendelkezik a rendőri területen - fel lehet állítani, meg lehet tiposni.

  Ez a dilettantizmus kérem. Ez az eset rámutatott arra, hogy a miniszter és az ORFK vezetője is alkalmatlan a beosztására. Most persze megy a mosakodás. Draskovics Benczével, Bencze Draskoviccsal, meg a pártatlan vizsgálattal. Beszarás. Ezt olyan nagyon hamar kivizsgálták, hogy vasárnap reggelre már meg is lett az eredmény.

  Ha ilyen gyorsan is tud dolgozni a rendőrség, akkor hogy a francba van az, hogy más vizsgálatokat nem tudnak hónapokig, évekig lezárni?
  Nevetséges és felháborító ez az átlátszó színház, amit művelnek!
  Közben meg akkora morális válságot robbantottak ki a rendőrség berkein belül és kívül is, amilyet talán csak a legfőbb hazudós nagy mágus tudott és tud előidézni lárifárijaival.”
 • 6. onem 2009. február 01. 16:08
  „Pásztor marad, rendben, de mit keres továbbra is a kormányban a seggdugó kecskedrazsé???”
 • 5. m 2009. február 01. 16:06
  „Huuu, mennyi rendőr lészen ottan végre! akkor ma lesz egy nyugodt estéjük a miskolciaknak...”
 • 4. k 2009. február 01. 16:02
  „2.kutykurutty a link jó.”
 • 3. jockey 2009. február 01. 16:02
  „Ez a Drazsé gyerek eléggé szánalmasnak tűnik.”
 • 2. kutykurutty 2009. február 01. 15:51
  „Nem értetted az okát? Az ok 3 faszkalap buzi zsidó. Itt a fotó róluk: http://futoblog.files.wordpress.com/2009/02/rendorfonok.jpg?w=450&h=360
  Most már érted? Tudod magyarországon nem lehet cigányozni. Még 1 év és ha kiejted nyilvánosan, hogy cigány vagy roma többet 3* annyit rád húznak mint egy öregasszonyt megerőszakoló, és brutálisan meggyilkoló cigányra.”
 • 1. dr73 2009. február 01. 15:25
  „Nagyon helyes!Nem is értettem az okát a problémának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-MSZP egyetértés Miskolcon: marad a rendőrkapitány

Tegnap még vizsgálat és áthelyezés, mára minden visszavonva. A jelek szerint egy nap alatt sikerrel… Tovább olvasom