Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Dr. Zoltán Zoltán állami kitüntetése

Nemrég töltötte be a hetvenedik életévét, jövőre pedig ötvenéves szakmai jubileumát ünnepelheti dr. Zoltán Zoltán, a földrajztudomány kandidátusa, aki a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át a közelmúltban.
– Úgy érzem, kitüntetésem annak a csaknem fél évszázadnak szól, ami alatt sok érdekes feladat megoldásában volt részem – véli dr. Zoltán Zoltán, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki. – 1967-ben elsőként dolgoztam ki az önkormányzatok önfinanszírozási modelljét, aminek kapcsán hívtak a Pénzügyminisztériumba tanácsadónak. Részt vettem a '68-as gazdasági reform előkészítésében. Később a budapesti közgazdaság-tudományi egyetemen a dinamikus társadalom és gazdaságfejlődés törvényszerűségeinek kutatásával foglalkoztam.
A bős–nagymarosi vízi erőmű környezeti hatástanulmányainak összefoglalóját is dr. Zoltán Zoltán készítette el 1985-ben, majd '89-ben a Bécs–Budapest világkiállítás koncepcióját. Később a Duna-rehabilitációs program keretében végigvizsgálta a Rajka és Budapest közötti szakaszon a folyót érő környezeti terheléseket és ezek csökkentésének lehetőségét. – A legbüszkébb a hatvanas évek elején Magyarország kisvároshálózatának kiépítésére vagyok – folytatta a kitüntetett. – A falvak lakóinak sokat kellett utazni ahhoz, hogy városi szolgáltatásokat érjenek el, és több megyében egyetlen város volt. Alapelvem szerint tíz falura jutnia kellett egy városnak. A mennyiségi fejlődés jól haladt, a minőségi még ma is tart. Ennek hatására ma már 279-nél tartunk, jómagam további javulásban bízok.
Dr. Zoltán Zoltán a NYME közgazdaság-tudományi karán oktat környezet-gazdaságtant, kereskedelem-gazdaságtant és logisztikát. Szereti Sopront, mint mondja, azokat a kis erdélyi városokat juttatja eszébe, amelyek Brassó környékén találhatók, ahonnan ő is származik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányzáró

Győr. Szakács Imre és a kisalföldi gazdák várják az érdeklődőket a Fidesz megyei kampányzáró… Tovább olvasom