Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Dr. Tóth Péterné

Dr. Tóth Péterné immáron harmincnyolc éve van a tanári pályán, s ebből 26-ot a Deák Téri Általános Iskolában töltött el.

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Dr. Tóth Péter
Deák Téri Általános Iskola, Sopron

Dr. Tóth Péterné, a soproni Deák Téri Általános Iskola igazgatója szerint minden pedagógusnak megvan a személyiségéhez illő tanulói korcsoportja. Övé a felső tagozat.

A Katedrák kedvencei sorozatban ilyenre még nem volt példa: az iskola igazgatóját véleményezhették a diákok, valamint a pedagógusok. Dr. Tóth Péterné immáron harmincnyolc éve van a tanári pályán, s ebből 26-ot a Deák Téri Általános Iskolában töltött el. Több mint egy évtizede pedig vezeti is az intézményt.

Dr. Tóth Péterné amondó, minden pedagógusnak megvan a személyiségének legmegfelelőbb korosztálya. Az övé a felső tagozat, a kamaszkor. A tizenévesek persze rendületlenül kérdeznek. Az igazgató ezt egyáltalán nem bánja. Mint mondja: örömmel és készséggel válaszol ezekre. A száraz tananyagon túl sokkal több mindent el lehet mondani, ha a tanár tudja, mire kíváncsiak a diákjai.

Az iskola követi a kor követelményeit, változásait. Az egykoron népszerűnek mondható sporttagozatot mára már felváltotta az idegen nyelv és az informatika. De a mozgásról sem feledkeztek meg, hiszen az intézménynek három tornaterme van, az itt készülő diákok megszámlálhatatlan érmet és kupát hoztak haza. Mindezek az igazgatói szobába kerültek, hogy az iskolába érkező vendégnek egy kicsit dicsekedhessen az igazgató. S ő ezt szívesen meg is teszi. Ne feledkezzünk meg a vöröskeresztes és a csecsemőgondozási versenyekről sem. Az iskolából kikerülői diákok nagy része az egészségügyi pályát választja, a pedagógusok pedig rendszeres véradók. Ez is jelzi: odafigyelnek az egészséges életmódra, az egészség fontosságára.

A Deák téri iskolában a városban egyedülálló módon az alsó tagozaton bevezették az úgynevezett integrált művészeti programot. Ez az óvodások iskolai beilleszkedését könnyíti meg, de a művészeteken keresztül a tananyag is jobban megérthető.

Dr. Tóth Péterné, a soproni Deák Téri Általános Iskola igazgatója: – Pedagógusi munkám elvei: dolgozni és dolgozni hagyni. Példamutatás minden téren. Emberséggel, megértéssel rendezni a felmerülő problémákat. Igényem van a reális véleményekre, amely magába foglalja a munkásságot jelentő bírálatot is, de az eredményeket ismerő mondatokat is. Az iskola minden tanulója, szülője, dolgozója felé nyitott vagyok. Bárki problémájával – legyen az iskolai, vagy magánéleti – nyugodtan fordulhatnak hozzám, mert bizalmuk megtisztelő számomra.
Vélemények

Csikós Fanni, 5. a: – Az óráin sok érdekeset hallunk, a tananyagot is nagyon élvezetesen magyarázza el nekünk.

Bőröndi Julianna, 7. b: – Kedves velünk, és segít, ha nem értünk valamit.

Breuer Henrik, 5. a: – Őszintén lehet a tanár nénivel beszélni, és sokszor nagyon vicces órákat tart.

Az igazgatóhelyettes:
Boda Mária igazgatóhelyettes: – Dr. Tóth Péterné igazgatóval 26 éve vagyunk kollégák, vezetőként is megmaradt lelkes tanár néninek. Tanítványait biztos tudással, jó alapokkal, felkészülten engedi magasabb évfolyamra. Elsősegélynyújtó és csecsemőgondozási szakkört vezet, az országos versenyeken szerzett szép eredmények tovább öregbítették az iskola hírnevét. Egy vezető azonban reflektorfényben áll a tantestület előtt is. Mindig bizonyítani kell oly módon, hogy az iskola érdekei soha se csorbuljanak.

Ajánló: Böhm Jánosné nyugdíjas szakoktató: – Két unokám, a hatodik osztályos Böhm Attila és a harmadikos Gábor is a Deák téri iskolába jár. Az igazgató mindig megkérdezi, hogy hogyan vannak, s ugyanezt teszi minden kisdiákkal is. Dr. Tóth Péterné igazi pedagógus, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját és folyamatosan a tanulók érdekeit tartja szem előtt. Értük minden tőle telhetőt megtesz. A szülők is nyugodtan fordulhatnak hozzá, de nemcsak akkor, ha gondjuk van, hanem az örömeiket is megoszthatják vele.

 

 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórichidán is lesz végre csatorna

Sokévi huzavona után elvégzik a csatornázást Mórichidán.

A Rábaszentmiklóssal és… Tovább olvasom