Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Dr. Piskóty vállalta az ügyeletet

A Héderváron praktizáló dr. Piskóty Gábor fogorvos állítja: az előzetes egyeztetések során vállalta a mosonmagyaróvári ügyeletet, most mégis kimaradt a készenlétisek névsorából. Úgy véli: „ha a betegeim bejárnak az ügyeletre, akkor nekem is kötelességem részt venni benne”.
A Kisalföldben már beszámoltunk arról (2007. február 23.), hogy a mosonmagyaróvári alpolgármester szerint mindössze három településsel (Máriakálnok, Mosonszolnok, Újrónafő) tudtak szerződést kötni a fogászati ügyelet ellátására. Azt is hozzátette: így a kimaradó önkormányzatoknak kiszámlázhatják „betegeik után” az ügyelet alatti kezelés díját. Dr. Piskóty Gábor hédervári fogorvos szerint ő vállalta az ügyeletet, mégis kimaradt a készenlétisek listájából.
– Negyven éve praktizálok, s azóta az ügyelet kérdése is többször változott – kezdte. – Korábban a „vidékieknek” nem kellett készenléti feladatot vállalniuk Mosonmagyaróváron. Később – hozzáteszem, teljesen jogosan – ez változott. Ha a betegeim bejárnak az ügyeletre, akkor – s itt a saját nevemben beszélek – úgy érzem, nekem is zokszó nélkül vállalnom kell ezt a feladatot. Működött is ez egészen 2006-ig, amikor kaptam egy papírt, hogy megszűnt a korábbi szerződés, nem kell ügyelnünk, s szervezik az új megoldást.
– Azt gondolom, azoknak a vidéki fogorvosoknak, akik most nem vállalták az ügyeletet, van jogalapjuk erre. Az én etikám szerint azonban részt vállalnék belőle. Korábban, amikor felhívtak a polgármesterek ebben a kérdésben, mondtam nekik, hogy vállalom a feladatot, s alá is írtam a szükséges papírokat. Most pedig csodálkozva láttam a mosonmagyaróvári alpolgármester nyilatkozatát, melyben a csatlakozók között nem szerepel Hédervár. Volt egy korábbi megbeszélés, melyre nem mentem el, ám üzentem: kész vagyok ügyelni. A készenlét alatt általában nincs túl sok beteg, ám akik jönnek, azokon segíteni kell.
Juhász József hédervári polgármester elmondta: ő is aláírta a várossal kötendő szerződést, melyben vállalták a fogorvosi ügyelet rájuk eső részét, s ezért évente 35 forintot fizetnek lakosonként (ez nagyjából Héderváron összesen 38 ezer forintot jelent). Nagy István mosonmagyaróvári alpolgármester elmondta: aki aláírta a szerződést, az csatlakozhat a fogorvosi ügyelet ellátására szerveződött társuláshoz. „Piskóty doktor aláírta, ám azt mondta: nem akar részt venni az ügyeletben, s majd gondoskodik helyettesről. Mindenesetre az ügy megoldható: a fogorvosnak az ügyeletet ellátó vállalkozással kell tisztáznia a helyzetet, s csatlakozhat a társuláshoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom